SP- BBP birleşmesi yarın netleşecek

SP- BBP birleşmesi yarın netleşecek

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ''BBPile seçim iş birliğine ilişkin görüşmeler devam ediyor. Zannediyorum yarın netleşir'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ''BBP ile seçim iş birliğine ilişkin görüşmeler zannediyorum yarın netleşir'' dedi. Kazan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini parti olarak memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ağızlarından düşürmeyen bazı çevrelerin bu değişikliğe karşı çıktığını ifade eden Kazan, ''Bu durum milli iradenin üstünlüğü ve demokrasi konusunda samimi olmadıklarından kaynaklanmaktadır'' diye konuştu. Kazan, Anayasa değişikliği paketinde, ''milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılmasını'' öngören maddenin 366 oyla kabul edildiğini belirterek, bunun AK Parti yöneticilerinin beceriksizliğinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Kazan, şunları söyledi: ''Konunun eksik bir oy yüzünden yeniden tartışılır hale gelmesine ve CHP'ye yeni bir koz verilmesine sebep olmuştur. Anayasanın 175. maddesi Anayasa değişikliklerinde bazı hallerde 330, bazı hallerde 367 çoğunluk esasını öngörmüştür. 175. maddede 'Cumhurbaşkanınca iade halinde yeniden yapılacak oylamanın 367 oyla gerçekleşmesi gereği' açıkça hükme bağlanmıştır.'' Kazan, Anavatan Partisi grubunun desteğine rağmen iktidarın, grubunun milletvekillerine sahip olamadığını iddia ederek, ''Yüzüp yüzüp kuyruğa geldikten sonra işin bitirilememesi bir şansızlık değil, bir beceriksizlik ondan da öte bir samimiyetsizliktir'' diye konuştu.

''LİSEDE MESCİT İDDİASI''

 Bazı yazılı ve görsel basın organlarında milletin milli, manevi ve dini değerlerine yapılan saldırının arttığını savunan Kazan, yayınlarda, din derslerinde tatbikat yoluna gidilmesi ve öğrencilere dinin temel direği olan namaz konusunda bilgi verilmesinin ''vatana ihanet haline getirildiğini'' öne sürdü. Kazan, bir gazetecinin, namaz kılınan yerin okul olduğunu belirtmesi üzerine, ''Olabilir'' dedi.

Saint Joseph Lisesi'nde papazların ders verdiğini ve bu okullarda Hristiyanlık dini üzerine tatbikatlar yapıldığını belirten Kazan, ''Kılınabilir. Din hürriyeti vardır'' karşılığını verdi. Bir gazetecinin, okulda mescit bulunduğunu ifade etmesi üzerine Kazan, ''Her yerde olabilir. O bir mantık, düşünce meselesidir. Dinimizi yaşamak isteyenlere bu imkan ve fırsatı vermek bu memlekete yapılacak en hayırlı hizmettir'' diye konuştu. Saadet Partisi ile BBP görüşmelerinde somut bir adım atılıp atılmadığına ilişkin soruya da Kazan, ''Görüşmelerimiz devam ediyor. Heyetlerimiz görüşme halinde, zannediyorum yarın netleşir'' yanıtını verdi



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.