Sosyete 'altın'ı ıslattı

Sosyete 'altın'ı ıslattı

Sosyetenin yeni merakı altın sulu yiyecek ve içecekler... Sağlık veren altınlı ürünler satan restoranın müdavimleri arasında Rahmi Koç, Aylin Tahincioğlu, Serdar Bilgili ve Neslişah Alkoçlar gibi isimler var...

Japonlar, 'Saf altın yemek ömrü uzatır' dedi. Bizim sosyetikler de soluğu Türkiye'nin tek altınlı yemeklerini sunan mekanında aldı.

Geçtiğimiz günlerde Japon bilimadamları, yenilebilir altının ömrü uzattığını açıklamıştı. Bunun üzerine, menüsünü baştan aşağıya yenileyen ve altınlı yemekler ile içeceklere yer veren Banlieue Gold adlı mekan, sosyetiklerin akınına uğramaya başladı.

KİŞİ BAŞI 250-300 YTL
Aralarında Elif Germiyanlıgil, Aylin Tahincioğlu, Şebnem Çapa, Ajda Pekkan, Serdar Bilgili, Emel-Erdar Acar, Sema Çelebi, Monik Benardete, Rahmi Koç, Sema Cıngıllıoğlu, Ender ve Derin Mermerci'nin de olduğu birçok ünlü, Maçka'daki mekanı ikinci adresleri haline getirdi. Bu isimler, "Altın yiyelim, ömrümüz uzasın" diyerek haftada birkaç kez mekana uğramaya başladı. Ünlülerin akın ettiği mekanda kişi başı ortalama fiyatın 250- 300 YTL olduğu öğrenildi.

İLGİNÇ YİYECEKLER
Tepeden tırnağa altınla dekore edilen mekanın menüsünde, 'altınlı risotto, altın tozlu martini, altın tozlu browni' gibi yiyecekler var.

Ömrü nasıl uzatıyor?..

Altınlı yemeklerin en çok tüketildiği yerlerin başında Japonya geliyor. Japon bilimadamlarına göre, 'saf altın tozu ya da suyu tüketmek' ömrü uzatıyor. Uzmanlar, "Altın; sindirim, bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Kalp ve damar sağlığı açısından da faydalıdır" dedi.

Nilüfer Bayrı/Takvim



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.