'SOSYAL DEMOKRATLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

'SOSYAL DEMOKRATLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

Sarıgül, solun ağır toplarıyla biraraya geliyor.

CHP’de seçimlerin ardından muhalif hareket hız kazandı. CHP’nin son kurultayında Genel Başkan Baykal’la yarışan fakat yarışı kaybeden Mustafa Sarıgül ve ekibi çalışmalarına yeniden hız verdi.
ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Mustafa Sarıgül kurmaylarını yarın Ankara’daki çalışma ofisinde toplayacak. Toplantıya, Hasan Aydın, Onur Kumbaracıbaşı, Hikmet Çetin, Adnan Keskin, Celal Doğan başta olmak üzere sosyal demokrat hareketin önde gelen isimleri katılacak.
Toplantının ardından, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a istifa çağrısı yapılacağı belirtilirken, Sarıgül’ün bundan sonraki süreçte nasıl bir strateji izleyeceği masaya yatırılacak.

Sarıgül: Sosyal demokratlar sahipsiz değildir
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, genel seçimlerde AKP’ye karşı büyük oranda güç kaybeden CHP’nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu belirterek, "Şu anda partimizin yetkili kurumlarından gerekli açıklamaları bekliyoruz. Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır" dedi.

"HERYERDEN ÜZÜNTÜ VE AĞLAMA TELEFONLARI ALIYORUZ"

Sarıgül, dünkü seçim yenilgisinden sonra Şişli Belediyesi önünde toplanan ve "Baykal İstifa, Sarıgül Göreve" sloganı atan bir grup partiliye hitap etti. "Bugün burada değil, CHP Genel Merkezi’nde iktidarı teslim almak üzere toplanmalıydık" diyen Sarıgül, yıllardan beri çeşitli kademelerinde çalıştığı CHP’nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu ifade etti. Sarıgül, "Dün geceden beri Türkiye’nin ve dünyanın her noktasından üzüntü telefonlarını, ağlama telefonlarını ne yazık ki büyük bir üzüntü ile almaktayız. CHP’yi yönetenlerin halktan ve haktan uzaklaşması sonucunda bu sonuç ne yazık ki tecelli etmiştir" diye konuştu.

"CHP’LİLERİ SAKİN VE SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Tek sevincinin, seçimlerin Türk demokrasisine yakışan olgunluk içerisinde gerçekleşmesi olduğunu vurgulayan Sarıgül, seçimlerde görev yapan bütün seçim kurullarına ve emniyet mensuplarına teşekkür etti. Konuşması sırasında "Halkçı Sarıgül", "Baykal İstifa, Sarıgül Göreve" sloganları atan kalabalığa seslenen Sarıgül, "Sizi anlıyorum ama sizleri sakin olmaya, sağduyulu davranmaya, CHP’liler gibi hareket etmeye davet ediyorum. Sizlerden ricam, sakin, soğukkanlı, sağduyulu olun. CHP’li olmanın onurunu, erdemini, gururunu doya doya yaşayın" dedi.

"SOSYAL DEMOKRATLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Sarıgül, şu anda CHP’nin yetkili kurumlarından seçim sonuçlarına ve ilişkin gerekli açıklamarı beklediklerini ifade ederek, "Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır. Biz de arkadaşlarımızla birlikte durumu değerlendiriyoruz" dedi. CHP Genel Merkezi’nin kararının ardından yapacakları değerlendirme sonucunda, önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Sarıgül, şunları söyledi:
"Artık her sorunu demokratik kurallarla çözmeliyiz. Çare demokraside aranacaktır. Bütün ulusumuza, bütün sosyal demokratlara, bütün çağdaşlara sesleniyorum, bayrağımızdan, toprağımızdan ayrılmayan, inançlarımıza saygı gösteren, dil-din-ırk-mezhep farkı gözetmeyen bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum: Ulusal birlikten ayrılmayın, çağdaş demokrasiden asla taviz vermeyin. Sosyal demokratlar sahipsiz değildir. Türkiye sahipsiz değildir." Sarıgül’ün konuşmasının ardından bir süre "İnadına CHP, İnadına Sarıgül" sloganları atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.