Solda Karayalçın'ı da görün

Solda Karayalçın'ı da görün

SHP lideri Karayalçın 'beni de görün' diyor. Karayalçın solda birliktelik için bir kez daha iki lidere çağrıda bulundu.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP'nin de CHP-DSP birlikteliğinin içinde olması gerektiğini belirterek, ''Rica etmiyorum, yakarmıyorum, pulsuz dilekçe vermiyorum, tarihe şerh düşüyorum: SHP'nin içinde yer almadığı birliktelik solda birlik değildir'' dedi.

ECEVİT İLE ''SOLDA BİRLİK'' GÖRÜŞMELERİ

Karayalçın, daha önce Bülent Ecevit ile solda birlik konusunda yaptığı görüşmeleri de anlatarak, kendilerinin önerilerinin ''yasaya karşı hile olduğunun'' öne sürüldüğünü söyledi. Böyle bir birlikteliğin olamayacağının söylendiğini belirten Karayalçın, ''Seçime 2 ay kala bu görüşler değiştirildi. Bizim seslendirdiklerimiz olduğu gibi kabul edildi. 'Birleşme olmaz, doğrusu birlikteliktir' denildi. SHP'nin görüşlerini hukuka karşı bulan ve hile olarak nitelendirenler, bunu kabul etti'' dedi.

CHP-DSP BİRLİKTELİĞİ

CHP-DSP birlikteliğinin ''yüzde 19 ve yüzde 1'in birlikteliği'' olduğunu öne süren Karayalçın, bunun yeterli olmadığını söyledi. Bugün bir gazetede SHP'nin DEHAP ile birlikteliğinin yer aldığını belirten Karayalçın, o dönemde DEHAP'ın, ''Ulus tümdür, devlet tektir' başlıklarının bulunduğu bir bildiri imzalayan parti olduğunu hatırlattı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.