Sofuoğlu'nun İstanbul Park isyanı

Sofuoğlu'nun İstanbul Park isyanı

Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun İstanbul Park'ta yarışma özlemini dile getirmesi skandalı ortaya çıkardı. Sofuoğlu, antrenman için bile pistten içeri girememiş.

MURAT AĞCA'nın haberi 

Dünya Supersport motosiklet şampiyonluğunu kazanan Kenan Sofuoğlu, sadece bir kez gösteri yapmak amacıyla çıkabildiği İstanbul Park pistinde yarışmanın hayalini kuruyor!

Dünyanın en iyi pisti olarak kabul edilen ve işletmesi Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'un FOA şirketine devredilen pistte antrenman bile yapamadığını söyleyen Sofuoğlu, "Avrupa'da bana İstanbul Park'ı soruyorlar, ama ben pistle ilgili bilgileri ancak İtalyan takım arkadaşımdan alabiliyorum. Yurtdışında herkes 'Türkler pisti yapıp, anahtarını Bernie Ecclestone'a hediye etti' diye konuşuyor" dedi.

Çırağan Sarayı'ndaki basın toplantısında konunun gündeme gelmesi üzerine söz alan Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da pist imkânlarından mahrum kaldıklarına dikkat çekti.

'Su ve elektrik vermeyiz!'

Pistle ilgili 'en sert' çıkışı ise Sofuoğlu'nun durumundan daha önce haberdar olmadığını belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay yaptı. Atalay, "Bu aşamadan sonra nasıl durumu kurtarır ve organizasyonlarımız için işi kolaylaştırırız bilmiyorum, ama hiçbir şey devletten ağır değildir. Ülkemde Kenan Sofuoğlu'nu orada çalıştıramayacaksam, o zaman o tesisin suyunu da, elektriğini de vermem" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sofuoğlu'nun sezon başında bileğindeki sakatlık nedeniyle ameliyat olması gerektiği, ancak yarışları kaçırmamak için bunu reddedip sakat yarıştığı ortaya çıktı.



Milliyet


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.