SODEV'den Baykal'a çağrı

SODEV'den Baykal'a çağrı

SODEV, bugüne değin, CHP Genel Başkanı’na yönelik kişisel sitemlerden kaçınmıştır. CHP yönetim kadrosuna ilişkin tavrımız hep olumlu ve yapıcı olmuştur.

Ancak, CHP’nin yakın geçmişi de, bir seçim yenilgileri dizisine ve bu yenilgilerin Sayın Baykal tarafından, kamuoyuna “yarı başarı” olarak sunulması tarihine dönüşmüştür. Bu iç karartıcı durumu sona erdirmek üzere CHP’nin önünün açılmasına izin vermek, Genel Başkan’ın, partisine bundan böyle yapabileceği en önemli hizmet olacaktır.

CHP, kuşkusuz ki, üst yöneticilerinin istifasıyla bir günde değişip dönüşebilecek değildir. Ancak “rehabilitasyon süreci”nin ilk adımı da budur. Daha sonra düzenlenecek bir kurultay yeni yönetici kadroları belirlemelidir. Söz konusu kurultay, her başarısızlıkta ortaya çıkan bildik yüzlerin ötesinde, sosyal demokrasinin tüm renklerini içerecek biçimde yeni katılımlarla zenginleştirilmeli ve “parti içi demokrasi” kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Sosyal demokrasiyi temsil ettiği varsayılan bir akımı, halkla bütünleşmekten ve gerçekten sosyal demokrasiye evrilmekten alıkoymamalıyız. Kökleri tarihten gelen bir partiyi ve bu yolla Türkiye solunu, gereksiz ve anlamsız bir ısrarla tutuklamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Haklı ya da haksız gerekçelerle kamuoyunda oluşmuş ve artık değiştirilmesi olanaksız ön/yargıların Genel Başkan’ın kişiliğinde odaklandığı bilinen bir gerçektir. CHP’yi yeniden CHP yapabilmenin yolunun açılması için Sayın Baykal ve yönetici kadro görevlerini bırakmalıdır.

İstiklal Cad. Bekar Sok. 22/2 Beyoğlu 34435, İSTANBUL 
Tel: (0212) 292 52 52 - 53  Faks: (0212) 292 32 33
İnternet : http://www.sodev.org.tr   *   e-mail :   info@sodev.org.tr


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.