Siyasetçiler bu ‘cafe’de

Siyasetçiler bu ‘cafe’de

Eskiden Güniz Sokak'taki Hacı Arif siyasetçilerin uğrak yeriydi. Şimdi ise herkes Cafe Nargile'nin yolunda. Yeni vekiller de çoktan keşfetmiş burayı.

Hüseyin Sümer'in yazısı

Ankara'da bazı mekanlar vardır, bu mekanlar da olmasa gazetecilerin işi zor gerçekten... Türk siyasi tarihiyle özdeşleşen mesela Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evinin karşısında yer alan Hacı Arif kebapçısı bunlardan biriydi. Eskiden o kadar meşhurdu ki burası Demirel'in yakın çevresindeki siyasetçiler, kongreler için Ankara'ya akın eden ve partide görev kapmaya çalışan taşralı siyasetçiler, Ankara'da doğru Hacı Arif'in yolunu tutardı.

Restoranlardan RW, bir dönem siyasetin gözdesiydi. Kale'deki restoranların siyasetçiler için özel odaları vardı. Siyasiler burada hem yemek yerler hem de politika konuşurlardı. Bir dönem milletvekilleri, gazeteci İlnur Çevik'in Ankara'nın en lüks semtlerinden Arjantin Caddesi'nde açtığı TDN Cafe'de buluştu. Hacı Hüsrev, Adana Ocakbaşı da siyasetçilerin uğrak yerleri arasındaydı. Son dönemde restoran olarak Papermoon ve Trilye'nin adı çıksa da asıl revaçta olan mekân Cafe Nargile.

AK Parti'nin, Kasım 2002 seçimlerinden sonra Oran'daki milletvekili lojmanlarını kapatma kararı, Cafe Nargile'nin meşhur olmasına sebep oldu. Parti genel merkez binaları ile Meclis'e yakın olan Çukurambar'daki bu mekanın müdavimleri siyasetçiler, bürokratlar. Sürekli olmasa da eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de Cafe Nargile'ye takılıyor. Son zamanlarda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da buraya gelmeye başladı. Şimdi de yeni vekiller, yeni mekâna taşınıyor. Cafe Nargile, onların sıkça uğradıkları yerlerden biri haline geldi.

Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dışında siyasetin nabzının en hızlı attığı yerlerden biri haline dönüştü. Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, emniyet görevlileri, hakimler, avukatlar, işadamları ve üniversite öğrencileri Cafe Nargile'de muhabbete tutuşuyor.

Müşterileri, kafeye sadece nargile içmek için gelmiyor. Özellikle, seçimler sırasında vekil adayları buranın en renkli isimleri oldu. Yeni vekiller tecrübelilerden alacakları nasihatları bu mekânda nargile içerek veya içmeyerek dinlediler. Hatta eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, Cafe Nargile'de gördüğü vekillere, "Yemine hemen burada başlayabiliriz." diye espri yaptığı bile söyleniyor.

Çukurambar Ankara'nın parlayan yıldızı

Çukurambar, Ankara'nın son yıllarda parlayan yıldızlarından biri. 22 Temmuz 2007'deki seçimlerde Meclis dışında kalan vekiller evlerini anında boşaltırken, seçim sonrası yeni seçilen vekillerin tercihi de yine Çukurambar oldu. Bölgedeki emlakçılar, vekillerin piyasayı hareketlendirdiğini ve kiraların arttığını ifade ediyor. Emlak fiyatları ise dudak uçurtacak nitelikte. Evler 300 ile 400 bin YTL arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor. 

Cumaertesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.