Siyaset sicağı çok sevdi

Siyaset sicağı çok sevdi

Türkiye son yılların en sıcak günlerini yaşarken, partiler de 22 Temmuz seçimleri için çalışmalarını hızlandırdı. Dün liderlerin tamamı miting meydanlarındaydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Elazığ ardından Malatya'da vatandaşlara hitap etti. CHP lideri Deniz Baykal Hatay'da, MHP lideri Devlet Bahçeli Bursa'da, DP lideri Mehmet Ağar ise Tekirdağ'da seçmenlerden oy istedi. Önceki gün Gebze'ye giden Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan dün Antalya'daydı. Seçime bağımsız olarak giren liderler de seçim bölgelerinde yoğun bir çalışma içine girdi; BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta, ANAP'ın eski lideri Mesut Yılmaz Rize'de halkın arasındaydı.

Seçim tarihinin yaz ortasına denk gelmesi ilk zamanlar partilerde endişeye yol açmıştı. Ancak meydanlardaki hava, sıkıntının korkulduğu kadar olmadığını gösterdi. Halk aşırı sıcağa rağmen liderleri dinlemeye gitti. Bu konuda en rahatı AK Parti oldu. Güneydoğu'dan başlayan mitinglerdeki kalabalık Erdoğan'a büyük moral verdi. Dün Elazığlılar öğle saatlerinde başlayan AK Parti mitinginde meydanı tamamen doldururken, Başbakan Erdoğan da konuşmasında bu konuya değindi. "Sıcaklar etkiledi mi sizi?" diye soran Erdoğan, "Hayır" karşılığının gelmesi üzerine, "Bazıları süratle kaçıveriyor meydanlardan. Meydanlar boşalmadıkça bizler buralardan kaçmayız." dedi. Kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, sıcakların AK Parti mitinglerini değil, diğer mitingleri vurduğunun altını çizdi.

DP lideri Mehmet Ağar'ın ilk miting için gittiği Aydın'da aşırı sıcak yüzünden umduğunu bulamaması da partilerin tedbir almaları için adeta uyarı oldu. Mitingler akşam saatlerine kaydırılarak sıkıntı kısmen çözüldü. Dün solun kalesi olarak sayılan illerden Hatay'a giden Baykal'ın programı bir saat ileri alındı (16.00). Ağar saat 15.00'te, Bahçeli ise 17.00'de halkın karşısına çıktı. MHP, Bursa'daki miting meydanında halka bir kamyon su dağıttı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.