Şişmanlar zayıf olduklarını sanıyor

Şişmanlar zayıf olduklarını sanıyor

Bir araştırmaya göre, her dört aşırı kilolu kadından birinin zayıf olduklarını düşündüklerini ortaya koydu.

Yapılan bir araştırma, her dört aşırı kilolu kadından birinin zayıf olduklarını düşündüklerini ortaya koydu. Uzmanlara göre, bunun sebebi, sağlıklı kilo görüntüsünün kaybolması ve obezitenin çok yaygın hale gelmesi.
ABD'de yapılan araştırmada 2 binden fazla kadının, bedenleri, beslenme şekilleri, egzersiz alışkanlıkları incelendi ve ölçüleri alındı. Çok sayıda kadının sağlıklı bir kiloya sahip olup olmadığının farkında olmadığı ortaya konuldu.
Teksas Üniversitesi'nden Doktor Mahbubur Rahman, "Obezite oranları tırmandıkça, çok sayıda kadın aşırı kilolu olmayı normal olarak kabul eder hale geliyor. Bu sayısal anlamda değil, onların kendilerini nasıl gördükleri anlamında böyle oluyor" diyor.
Araştırmada, aşırı kilolu kadınların yüzde 25'inin kilolarını yanlış değerlendirdikleri belirtilirken, normal kilodaki kadınların yüzde 16'sı da bu hatalı izlenime sahip durumda olduğu kaydedildi.
Doğum ve Jinekoloji dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçlarının, obeziteyi önleme açısından çok ciddi sonuçları ortaya koyduğu kaydedilirken, kadınların kilolarının fazla olduğunun farkında olmadan ilgili programlara katılmalarının da söz konusu olmayacağına dikkat çekildi.
Araştırmaya göre, aşırı kilolu Afrikalı ve Hispanik kadınlar sağlıklı olduklarını düşünüyor. Beyaz kadınların ise yüzde 15'i bu şekilde düşünüyor.
Çok şişman olduklarını düşünen sağlıklı kilodaki kadınların, zayıf olduklarını düşünen kadınlara göre, daha fazla öğün atladığı, rejim yaptığı ve daha fazla sigara içtiği belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum