Şişli'de Yangın: 1 Ölü

Şişli'de Yangın: 1 Ölü

Şişli'de 5 katlı bir binada çıkan yangında, 73 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.



İzzetpaşa Mahallesi Gülin Caddesi 18 numarada bulunan 5 katlı binanın 2. katında, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Şişli'de çıkan yangında bir kişi hayatını kaybederken camdan atlamak üzere olan bir kadını ise vatandaşlar son anda kurtardı. Çelik kapı nedeniyle itfaiye ekipleri uzun süre eve giremedi. İtfaiye, camdan içeriye girdiğinde Orhan Akpolat'ın cesediyle karşılaştı.

Alınan bilgilere göre yangın, saat 05:00 sularında Şişli İzzetpaşa Mahallesi Gürün Sokak 26 numaralı apartmanın ikinci katında çıktı. Televizyondan kaynaklandığı sanılan yangın nedeniyle evi yoğun duman kapladı. Evde babasıyla birlikte yaşayan Zehra Akpolat, yangını fark ederek kendisini cama attı. Camdan atlamak isteyen Akpolat'ı beklemesi için vatandaşlar ikna etti. Balkonun altına kapalı kasa kamyon çeken vatandaşlar, merdiven yardımıyla Zehra Akpolat'ı kamyonun üzerine indirmeyi başardı. Akpolat, kamyon üzerine indiği sırada düşerek kısa süreli baygınlık geçirdi. Kendine gelen Zehra Akpolat, merdiven yardımıyla kamyonun üzeriden yere indirildi. Kurtarma çalışmaları sırasında vatandaşlar büyük panik yaşadı. Zehra Akpolat'ın babası Orhan Akpolat'ın içeride olduğunu öğrenen vatandaşlar, itfaiyenin geç kaldığını iddia ederek tepki gösterdi. İtfaiye araçları ise sokaklarda park eden araçlar nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandı.



Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülürken, yapılan incelemede kızı Zehra Akpolat ile birlikte yaşayan Orhan Akpolat'ın (73) cesediyle karşılaşıldı. Akpolat'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Dumandan etkilenen ve vatandaşlar tarafından kurtarılan Zehra Akpolat ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.