Şişli’de CHP’li başkan şikâyet etti, kaymakam da işçi eylemlerini yasakladı!

Şişli’de CHP’li başkan şikâyet etti, kaymakam da işçi eylemlerini yasakladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vali ve kaymakamlara militan derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu suç duyurusunda bulacağını açıklarken, Şişli’de CHP’li başkanın Şişli Kaymakamı’na şikâyetiyle işçilerin eylemi yasaklandı.

KESKİN BAŞKAN OLDUKTAN SONRA İŞÇİ EYLEMLERİ BAŞLADI

Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olduğunun altı ay sonrasında Şişli Belediyesi önünde işçi eylemleri başladı. Yaklaşık iki yıldır da Şişli Belediyesi önünde işçi eylemleri devam ediyordu.

CHP YÖNETİMİ İŞÇİ EYLEMLERİNİ SONA ERDİREMEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk ve son kez geldiği Şişli Belediyesi’nde işçi eylemleri yapılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şişli Belediyesi’ne geldiğinde yine işçi eylemleri olmuştu. Ama düne kadar bu eylemler bir türlü sona erdirilmemişti.

EYLEMLERİ ŞİŞLİ KAYMAKAMI SONA ERDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dahil hiçbir CHP üst yönetimi ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin işçi eylemlerini sonlandıramazken Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel'in yasak getirerek eylemleri sonlandırması dikkat çekti. 

Şişli Kaymakam’ı Ali Faut Türkel, adeta Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in işine gelmeyen yerlerde işçi ve sendika eylemlerinin yapılmasını yasaklayan bir tebliğ yayınladı.

KAYMAKAMDAN ADRESE TESLİM YASAK YERLERİ

Şişli Kaymakamı’nın, Şişli Belediye işçilerinin ve sendikanın eylem yapmasını yasakladığı tebliğde belirtilen yerler de dikkat çekti. Tebliğde “Şişli Belediyesi’ni görebilecek yerler” ibaresini kullanılması ve Şişli Belediyesi’nin “refüjleri”nin de dahi eylem yapılmasının belirtildi.   

Şişli Kaymakamlığı tarafından, hiçbir gösterinin yapılmadığı Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan ve işçilerin bağlı olduğu Kent Yol’un adresi de verilerek “Kentyol’u görebilecek yerler” ibaresi ve adresi dahi belirtilerek eylem yapılması yasaklandı.

KESKİN’İN BAŞKAN OLMASIYLA ŞİŞLİ'DE SİYASET FARKLILAŞTI

Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olmasıyla, Türkiye geneli siyaset başka yapılırken Şişli’de ise başka yapılır hale geldi.

CHP Genel Başkanı bir açıklama yapıyor, CHP’li bir Şişli Belediye Başkanı ise tam tersi bir uygulama yapabiliyor oldu. Şişli’de yaşanan bu durumlar ancak üst akılın FETÖ olduğu bir dönemde yaşanmıştı.

Siyasette düne kadar, CHP’li bir genel başkanının konuşmaları CHP’li bir belediye başkanı için talimat hükmünde olmuştur. İçişleri bakanının bir açıklaması da düne kadar bir kaymakam için yine aynı talimat hükmünde olmuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN MİLİTAN DEDİĞİ KAYMAKAM,

ŞİŞLİ’DE İŞÇİ EYLEMLERİNİ YASAKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vali ve kaymakamlara militan tabiri kullanırken, CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in eylem yapan işçilerin hangi adreste ve hangi noktalarda eylem yapıp yapamayacaklarını talep ettiği şikâyet dilekçesini Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in aynen uygulaması dikkat çekti.

kilicdaroglu-kaymakamlara-militan-dedi-soylu-dava-acacam-dedi-muammer-keskin-iscileri-sijayet-ettik-sisli-kaymakami-eylemi-engelledi1-2.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI DAVA AÇACAĞIM DEDİ,

ŞİŞLİ KAYMAKAMI CHP’Lİ BAŞKANA SAHİP ÇIKTI

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vali ve kaymakamlara militan söylemi için suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Soylu’nun açıklamasına rağmen ve işçileri savunan avukatın ‘Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel hukuksuz bir karar verdi’ açıklama yapmasıyla, adeta Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e adeta sahip çıkması dikkat çeken bir başka olay oldu.  

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin aylar önce sürekli ‘Türkiye siyaseti Şişli’den şekillendirilecek’ diye uyarıları yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NUN DAHİ BİTİREMEDİĞİ EYLEMİ

MİLİTAN DEDİĞİ BİR KAYMAKAM BİTİRDİ

Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olmasından sonra çok Şişli'de ilginç olaylar yaşanmaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Keskin’in mensubu olduğu 10 Aralık Hareketi’nin hiçbir yöneticisinin dahi bitiremediği bir eylemi, Kılıçdaroğlu’nun militan dediği bir kaymakamın bitirmesi yaşanan ironileri de ortaya koymuş oldu.

CHP’li işçileri işten çıkartan CHP’li bir başkan ve CHP’nin genel başkanının dahi sahip çıkamadığı işçilere, CHP’li genel başkanın militan dediği bir kaymakamın yasaklayarak eylemleri sonlandırması Şişli’de yaşanan siyasetinin ne kadar farklılaştığını ortaya koymuş oldu.

İŞÇİLERİN AVUKATINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Şişli Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce haksız ve hukuka aykırı bir şekilde işten atılan işçi ve emekçi kardeşlerimin yanındayım. İşçi kardeşlerim bu gün gözaltına alındılar. Bende destek ve mücadele için yanlarında bulunuyorum.

“KAYMAKAMLIK HUKUKA AYKIRI KARAR ALMIŞTIR,

İŞÇİLERİN EYLEM YAPMA HAKKI ELLERİNDEN ALINMIŞTIR”

Şişli Kaymakamlığı tarafından bir tebliğ yayınlandı. Bu tebliğde, Şişli Kaymakamlığı Şişli Belediyesi önünde eylem yapılmasını yasaklamıştır. Bu kararla işçilerin eylem yapma haklarını engellenmiştir. Bu karar hukuka aykırıdır.

Bu karar Anayasa hükümleri çerçevesinde güvence altına alınan hak arama hürriyetine, toplantı, gösteri ve yürüyüş yapma hakkına, ifade özgürlüğüne açıkça aykırıdır.

“İŞÇİLER, SAVCILIĞA İFADE VERMEK İSTEDİLER AMA KABUL EDİLMEDİ”

Bu gün gözaltına alınan işçilerimiz susma hakkını kullanarak savcılık makamı önünde ifade vermek istemişlerdir.  Ancak savcılık makamı da tarafların ifadelerini almamış serbest bırakmışlardır. Bu durum dahi örtülü bir şekilde işçilerimizin ifade verme hürriyetine aykırılık teşkil etmektedir.

“İŞÇİERİN SESİ HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE KESİLMEK İSTENMEKTEDİR”

Bu işçilerimiz bir yıldır emek mücadelesi içerisindeler ve seslerini de duyuramamaktadırlar. Hukuka aykırı bir şekilde sesleri kesilmeye çalışılmaktadır.  

Şişli Belediyesi yönetimi işçilerin hak arama mücadelesini engellemeye çalışmaktadır. Biz işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında durarak hak arama mücadelesine devam edeceğiz.

Şişli ve Şehri İstanbul Gazetesi olarak tüm gelişmelerin takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.