Şişli’de 5 bin liraya yaptırılan tasarıma ihale ile 310 bin lira ödendi!

Şişli’de 5 bin liraya yaptırılan tasarıma ihale ile 310 bin lira ödendi!

Şişli Belediyesi’nin kendi gazetesi olan ‘Komşum Gazetesi’nin tasarımı 5 bin liraya yaptırılırken, Şişli Belediyesi’nde pazarlık yöntemiyle yapılan ihale ile kasasından 310 bin lira para ödendiği ortaya çıktı.

GAZETEYİ GÖNEN ORHAN ÖNERDİ

Gönen Orhan’ın teklifi ile Şişli Belediyesi ‘Komşum Gazetesi’ ismiyle bir gazete çıkartmaya karar verdi. Bu gazete ile ilgili tüm sorumluluğu da yine Gönen Orhan üstlendi. Komşum Gazetesi için ilk önce bir tasarım yapılması gerekiyordu.

GÖNEN ORHAN BAĞLANTILARINI DEVREYE SOKTU

Gönen Orhan’ın geçmişte Cumhuriyet Gazetesi’ndeki bağlantıları aracılığı ile konu masaya yatırıldı. Masada ilgili kişiler hemen diğer bağlantılarını devreye sokarak gazetenin ilk ve temel aşaması olan tasarım meselesine çözüm arandı.

TASARIMCI İŞİ 5 BİN LİRAYA YAPMAYI TEKLİF ETTİ

Gönen Orhan’ın Cumhuriyet Gazetesi’ndeki bağlantıları derhal bir tasarımcı arkadaşlarını arayarak gazete tasarımı ile ilgili konuyu anlattılar. Tasarımcı böyle bir gazeteyi tasarlayabileceğini söyledi. Tasarımcıdan talep edeceği fiyat soruldu. Tasarımcı ise bu işi 5 bin liraya yapabileceğini söyledi.

İHALE KOMİSYONU MALİYETİ 319 BİN LİRA BELİRLEDİ

Şişli Belediyesi ihale yetkilileri yaptıkları tüm hazırlıklarından sonra 08.02.2021 tarihinde Kamu İhale Kurumu’na açık ihale yapmak yerine pazarlık yöntemi ile bir ihale yapacakları müracaatında bulundular. Kamu İhale Kurumu da 2021/66759 ihale kayıt numarası ile ihaleyi yayınladı.

Şişli Belediyesi İhale Komisyonu yetkilileri güya yaptıkları araştırmada bu ihalenin 319 bin liraya yaptırılabileceğini tespit ederek yaklaşık maliyetini de belirleyerek Kamu İhale Kurumu’na 319 bin lira olarak bildirdiler.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Şişli Belediyesi’nin Kamu İhale Kurumu’nun 2021/66759 sayılı ihalesinde görevli başta başkan olmak üzere, ihale komisyonu, ihale gerçekleştirme görevlisi ve diğer tüm sorumlular kamuyu zarara uğrattıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları Şişli Gazetesi’ne gelen belge ve bilgilerden ortaya çıkmış oldu.

TASARIMCI İLE GÖNEN ORHAN MUHATAP OLUYOR

İhaleyi alan kişi Gönen Orhan’ın Cumhuriyet Gazetesi’ndeki arkadaşı olan kişi tasarımcıya ‘Komşum Gazetesi’ni tasarlaması için 5 bin lira karşılığında anlaşıyor. Tasarımcı kişi artık Cumhuriyet Gazetesi’ndeki arkadaşları ile değil sürekli Gönen Orhan ile muhatap olmaya başlıyor.

BELEDİYENİN KASASINDAN HAVADAN 305 BİN LİRA PARA ÇIKTI

Bu anlaşma ve organize edilen bir planla bu ihale ile Şişli Belediyesi’nin ‘Komşum Gazetesi’nin sadece tasarımından 305 bin lira birileri rant elde edilmiş oluyor.

Şişli Gazetesi’ne gelen ihbarlarda ‘Komşum Gazetesi’ ile ilgili skandalların sadece tasarımla kalmayacağı devamında da daha bir sürü skandalların yaşanacağı yönünde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.