ŞİŞLİ ÖRNEK OLMALI

ŞİŞLİ ÖRNEK OLMALI

Kendisi de motosiklet kullanıcısı olan ve müşterilerinin de park konusunda şikayetçi olduklarını belirten Harley Davidson Mağazasının Sahibi Emin Ali Çakırkaya, motosiklet park yeri ile ilgili Avrupa’nın birçok yerinde yapılan uygulamanın Türkiye’de de ba

MOTOSİKLETLERE ARABA MUAMELESİ
Bu konuda atılacak adımlarla Şişli’nin birçok konuda olduğu gibi motosiklet park yeri konusunda da örnek olması gerektiğini belirten Çakırkaya, “Motosikleti park etmek en kolayıdır. Ama kurallarına uygun park yapabilmemiz mümkün değil. Şuanda birçok yerde kaldırıma çıkmak zaten yasak, yollar arabalara ayrılmış. Yasal olarak kapalı otopark haricinde hiçbir yer ayrılmamış. Kapalı otoparklarda da motosikletlere araba muamelesi yapmadıkları için kıyıda köşede yer ya veriyorlar ya vermiyorlar. Çözümün örneği çok uzakta değil, Yunanistan’da görüyoruz. Her yerde motosikletlere ayrılmış yerler var. Öncelikle merkezlere daha yakın yerlere yapmışlar. Pratik olsun ki motosikletle gitsin, trafik sorunu çözülsün istiyorlar. Havaalanlarının kapısı, şehir merkezinde dar sokaklardaki yerler arabalara verilmiyor, motosikletlere veriliyor. İspanya’da bütün kavşaklarda kaldırımları geniş tutmuşlar, kaldırımlara park yeri yapmışlar. Onlarda aşağı yukarı bir arabaya bir motosiklet düşüyor. Çünkü pratik altyapıyı kurmuşlar. Şehir içindeki yoğunluğu almışlar.

ÜVEY EVLAT DURUMUNDAYIZ
Bir lokantanın kapısına gidiyorsunuz, içeride aynı parayı ödeyeceksiniz, sen kenarda dur diyorlar. Hem kültür, hem kanun hem de uygulama olarak üvey evlat durumundayız. Köprüden geçerken bile 2 bin beş yüz kilo muamelesi görüyoruz. Trafik sorununu çözelim diye üçüncü köprü yapıyoruz. Köprüye ihtiyaç olmamasını tercih ederdik.

ŞİŞLİ LİDER OLMALI
Modernleşmek için uğraşan belediyenin bu konu için örnek olmasını dileriz. Şişli’nin bu konuda lider olmasını istiyoruz. Abdi İpekçi resmen yeniden yapıldı. Böyle şeyleri değerlendireceksiniz. Bu kadar önde giden bir belediye hizmetinin olduğu yerde motosiklet kullanıcıları içinde bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.