şişli nüfusta bir ilk

şişli nüfusta bir ilk

2013 yılının Ocak Ayı’nda tüm nüfus cüzdanları değişecek. Bu değişim için nüfus müdürlükleri çok önemli rol üslenecek. Bu aşamada Şişli Nüfus Müdürlüğü tüm hazırlıkları yapmış durumda.

Şişli nüfusta bir ilk

2013 yılının Ocak Ayı’nda tüm nüfus cüzdanları değişecek. Bu değişim için nüfus müdürlükleri çok önemli rol üslenecek. Bu aşamada Şişli Nüfus Müdürlüğü tüm hazırlıkları yapmış durumda.

Şişli Nüfus Müdürü Zafer Şentürk;

“MASA SİSTEMİ ŞİŞLİ’YE YAKIŞIR”

Aslına bakarsanız şu masa sistemine geçmemizin bir nedeni yeni kimlikler verileceği zamana hazırlık yapmak. Kimlik değişiminde karşılıklı olarak parmak izi alınacak ve işlem yapılacak. Bu yüzden de bankodan masa sistemi hem daha kolay hem daha modern hem daha çağdaş hem kimlik sistemine geçtiğimiz zamanda rahatlıkla işlem yapılabilecek bir ortam sağlamak için bir düzene geçtik

“YENİ KİMLİKLER AKILLI OLACAK”

Yeni kimlikler çipli ve şifreli olacak. Her çipli kimliklerin içine sosyal güvenlik bilgileri de bulunuyor. Her kurumda post makinesi gibi makineler olacak. İnsanlar şifrelerini girecek bütün kimlik bilgilerini bankalar, noter gibi tüm kurumlar görebilecek.  Yani ne nüfus kâğıt bilgilerine ne yerleşim belgesine hiçbir şeye ihtiyaç kalmayacak, her şeyi bunun la haledecek insanlar. Önceki nüfus cüzdanları çok çabuk taklit ediliyordu. Yeni kimlikler çok güvenilir ve özel. Arkasına özel kot numaraları veriliyor. Bu kot numarası da bir yerde şifre gibidir. En kötü ihtimalle şifresi olacak. Biri bulup benim kimliğim diye gidip işlem yaptıramayacak.

“AYAZAĞA VE ADLİYE’YE ŞUBE”

Şişli”de Ayazağa ve Şişli Adliyesi’nde olmak üzere Nüfus Müdürlüğü’nün şubesini açmayı planlıyoruz. Bunlar benim aklımda ki kafamdaki plan. Yani uygulama garantim yok. Buna bakanlık izin vermesi lazım. O dönem geldiğinde o izinleri alabilirsem problem olmazsa Şişli’ye özel bir çalışma yapayı düşünüyorum.

“ŞİŞLİLİLERİN AYAĞINA HİZMETİ”

Eğer düşüncelerim gerçekleşirse bunun yanında Şişli’nin belirli yerlerine stantlar kurarak hizmeti Şişlililerin akyalarına götürmeyi de planlıyorum. Biz burada vatandaşa en iyi hizmet nasıl verilir onun çalışmalarını yapıyoruz.

“ÖĞLE TATİLİ YAPMIYORUZ”

2007’den bu yana öğlen yemek saatlerinde dairemiz çalışıyor. Ben personeli iki grup halinde yemeğe çıkartıyorum. Herkes tabi hakkını kullanıyor. Kimsenin hakkını elinden almıyorum. Yarımla on iki arası bir grup çıkıyor yarımla bir arası diğer bir grup çıkıyor. Ve şu anda bu uygulamayı sadece biz yapıyoruz. Bakalar dahil resmi kurumlar dahi sadece Şişli Nüfus Müdürlüğü yapıyor. Personelde de her hangi bir sorun yok. Öğle yemeği saati geldiğinde herkese hadi çıkın dışarı biz yemeğe gidiceğiz demek bana şık gelmiyordu. Bende o insanlardan bir olabilirim yada benim yakınlarımda olabilir. Ben her zaman onları o şekilde düşünürüm. İkincisi insanlar dışarıda bekliyorlar sonra bir anda herkes içeri hücum ediyor o an inanılmaz bir kargaşa ve yoğunluğa yol açıyor. İlk ben buraya gelir gelmez bu sistemi kurdum.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.