Şişli İlçe Seçim Müdürü Hatice Çelebi şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Şişli İlçe Seçim Müdürü Hatice Çelebi şüpheli sıfatıyla ifade verdi

YSK’nın suç duyurusu bulunmasıyla, Şişli İlçe Seçim Müdürü Hatice Çelebi’de şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

YSK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

YSK’nın, 31 Mart seçimlerinde kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

LİSTELERİN NEREDEN TEMİN EDİLDİĞİ SORULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada dün ifade veren Hatice Çelebi'ye, sandık görevlilerinin kamu görevlileri dışında atanması ve listelerin nerelerden temin edildiğine yönelik soruların yöneltildiği öğrenildi.

YSK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

YSK'nın gerekçeli kararında; kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini de açıkladı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 43 ŞÜPHELİNİN DE İFADESİ ALINDI

İstanbul'da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatı belirlenmişti.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2'sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden 41'inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'daki hesabına para yatırdığı belirlendi.

Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2'sinin ayrıca FETÖ'ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ'ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu tespit edildi.

İSTANBUL İL SEÇİM MÜDÜRÜ FİDAN ŞENER’DE İFADE VERDİ

Oy usulsüzlüğünün ortaya çıkmasını engellemeye çalıştığı ifade edilen İstanbul İl Seçim Müdürü Fidan Şener’de şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Fidan Şener, topu 39 ilçe seçim kurullarına attı. Soruşturma kapsamında, sandık görevlilerinin kamu görevlileri dışından atanması ve listelerin nerelerden temin edildiği araştırılıyor.

"KAYMAKAMLIKLARDAN GÖREVLİLERİNİN LİSTELERİNİN İSTENİR"

Fidan Şener ifadesinde seçimlerde görev yapacak sandık kurulu başkanı ve memurun nasıl belirlenmesi gerektiğini anlattı.

İstanbul İl Seçim Müdürü Şener, kaymakamlıklardan ilçe seçim kurulu tarafından ilçede seçim yapılan kamu görevlilerinin listelerinin istendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu listeler geldikten sonra bu listeden sandık kurulunun iki katı olacak şekilde kura ile seçim yapılır, daha sonra aralarında makul görülen kişi başkan olarak seçilir, sandık kurulundaki memur üye de kura ile belirlenir.

Bu seçim ve kuralar ilçe seçim kurulu huzurunda yapılır. Başkan yapar ancak ilçe seçim huzurunda yapılır. İlçe seçim kurulu 1 başkan, 2 kamu görevlisi, milletvekili seçimlerinde en çok oy alan ilk 4 sıradaki 4 siyasi partinin üyelerinin katılımı ile ilçe seçim kurulları oluşturulur. Sandık kurulu atama ve belirlemeleri bu usule göre yapılmalıdır.

İlçelerde oluşturulan sandık kurulları yasanın belirlemiş olduğu bu yöntem ile oluşturulması gerekir. Bu yöntemin oluşturulma usulünde İl Seçim Kurulu'nun herhangi bir yetki ve inisiyatifi bulunmamaktadır" dedi.

BAŞSAVCILIK, SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; ilçe seçim müdürlerinin ifadelerinin alınmasına devam edeceği ve soruşturmanın derinleşeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.