Şişli Belediyesi işçileri belediyenin karşısında eyleme başladı!

Şişli Belediyesi işçileri belediyenin karşısında eyleme başladı!

Şişli Belediyesi işçileri, belediye binasının tam karşısında; “Hak’sızlığın, Hukuk’suzluğun, Adalet’sizliğin tamda karşısındayız” pankartıyla eyleme başladılar.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in işçileri önemsemez tutumu, Şişli Belediyesi iştiraki olan Kent Yol AŞ'nin Başkanı ve Muammer Keskin’in de akrabası olan Kemal Taştan’ın işçilere karşı sergilediği vurdumduymaz tavrı işçileri belediye binasının karşısında eylem yapmaya itti.

“İŞÇİLER HAKSIZLIĞIN TAMDA KARŞISINDAYIZ”

Genel İş 3 No’lu Şubesi ve İşyeri Temsilcisi, Şişli Belediyesi’nin tam karşısından “Hak, Emek, Alın teri parçalanarak ödenmez. Maaşlarımızı zamanında istiyoruz” ve  “Hak’sızlığın, Hukuk’suzluğun, Adalet’sizliğin Tamda karşısındayız” pankartlarıyla eyleme başladılar.

Şişli Belediyesi’nde Genel İş 3 No’lu Kentyol İşyeri Temsilcisi Cemal Çolak gazetemize açıklama yaptı.

“SAYIN MUAMMER KESKİN SÖZ VERMİŞTİ”

Şişli Belediye Başkanı Sayın Muammer Keskin, 31 Mart yerel seçimler öncesi bizler eylem yaparken yanımıza gelmişti. Sayın Keskin tüm çalışanların huzurunda; ‘Ben 1 ay sonra belediye başkanı seçilirsem size söz veriyorum 3-4 ay içerisinde kimsenin parası kalmayacak’ diye bir söz vermişti.

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN 20 AYDIR YÖNETİYORLAR”

Belediye başkanı ve yönetimi ortalama 20 aya yakındır Şişli Belediyesi’ni yönetiyorlar. Maalesef işçinin geriye dönük parasını ödemediler. Ve hala 20 ayı geçen zamanda alacaklarımız ödenmediği halde toplu sözleşmemizi de 7 ay geç bitirerek toplamında çok düşük zam almış bulunmaktayız.

“İŞÇİLERİ MEBİNG UYGULANIYOR”

Hem geriye dönük hem de toplu sözleşme farkından doğan ücret farkları ve zamanında ödenmeyen eksik maaşlar işçiyi kredilere, borç batağına soktuğuna şahitlik ediyoruz. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi birde Şişli Belediyesi’nde işçiye mobing uygulayarak her gün iş yerleri değiştiriliyor.  

Hafta sonu tatili kaldırılmak isteniyor ve hafta sonu Şişli sokaklarını süpürgecilere bile mesai yazmayarak Şişli’yi kaderine bu pandemi döneminde çöpe pisliğe terk etmeye çalışıyorlar.

“EMEKÇİNİN REFAHI İÇİN DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

Biz şube yönetimi ve temsilciler olarak Şişli emekçilerin refahı huzuru alacaklarını tahsil etmek ve Şişli halkına daha iyi hizmet etmek için isteklerimiz kabul edilene kadar direnmeye işçinin emekçinin sesi olmaya karar verdik direne direne kazanacağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.