Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un gözaltı süresi 4 gün uzatıldı!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un gözaltı süresi 4 gün uzatıldı!

Terörden gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un terör örgütü PKK'nın KCK yapılanmasında faaliyetleri olduğu tespit edilerek soruşturma kapsamında 26.11.2020 tarihinde gözaltına alınmıştı.

Cihan Yavuz’un sorgusunun yapılarak 30.11.2020’de savcı karşısına çıkartılması beklenirken gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Adliye muhabirlerinden gelen bilgilere ve yaşanan bu gelişmeyle soruşturmanın genişletileceği ifade ediliyor.

CİHAN YAVUZ, HDP KONTENJANINDAN SEÇİLMİŞTİ

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen operasyonda, terör örgütünün şehir yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere ulaşılırken dosyadaki bilgilere göre HDP kontenjanından meclis üyesi olarak seçilen Cihan Yavuz'a, daha sonra Muammer Keskin tarafından başkan yardımcılığı görevi vermişti.

Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’nde Cihan Yavuz’a Sosyal Destek Hizmetleri, Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Sağlık İşleri Müdürlüklerini bağlamıştı.

ŞEHİR YAPILANMASINDA YER ALDI

Cihan Yavuz'un terör örgütü PKK'nın KCK yapılanmasında faaliyetleri olduğu tespit edilerek soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi. Yavuz'un örgütün şehir yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, mitingler, açlık grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardım yapılması gibi KCK örgütlenmesi faaliyetleri belirlendiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.