Sırt Ağrıları ve Nedenleri

Sırt Ağrıları ve Nedenleri

Sırt Ağrıları ve Nedenleri

Ülkemizde her beş kişiden birisinde sırt ağrısı problemi olduğunu gösteriyor. Üstelik sırt ağrısı problemi olanlar bu rahatsızlığı ömürleri boyunca çekiyorlar. Bu sebepten dolayı sırt ağrıları, önemli hastalıkların habercisi olabiliyor. Sırt ağrılarının birçok nedeni var. Yanlış hareketler, yaşam alışkanlıkları, kötü duruş, sürekli oturma ve hareket etmeme gibi nedenler, sırt ağrılarının oluşum nedeni olarak sayılabilir.

Sırt Ağrısından Korunmak İçin…

Hayatınızı kâbusa çevirebilecek kapasitede olan sırt ağrılarından kurtulmak için öncelikle yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Önlem alınmadığı zaman bel fıtığı ya da diğer hastalıklara kadar gidebilen bir rahatsızlıktır. Acıbadem Maslak Omurga Sağlığı Merkezine gelerek, bu konuda uzmanlarımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bel fıtığı, boyun fıtığı ya da sırt ağrıları ile uzman doktorlarımız ile görüşebilir, tedavi sürecini başlatabilirsiniz.

Masa başında sürekli oturmayın ve belli aralıklar ile aktif dinlenme dediğimiz, dinlenme türünü uygulayın. 5 ya da 10 dakika kadar vereceğiniz yürüyüş molaları ile sırt ağrılarını önleyebilirsiniz. Spor hayatınızın bir parçası olmalı. Bu yüzden düzenli olarak spor yapın. Stres ve aşırı kilo alımı vücuttaki dengeleri bozan etkenlerdendir. Bunlardan kaçınarak, önemli rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. Merkezimizde bu konularda uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Sigara kullanımı kan dolaşımını etkiler ve nefes almada önemli bir organ olan akciğerlere zarar verir. kan dolaşımının yavaşlaması vücutta bazı problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Dolaylı yoldan da olsa bu problemlerden bir tanesi sırt ağrıları olarak kendisini gösterebilir. Sırt ağrılarının en önemli nedenlerinden bir tanesi yanlış duruşlardır. Çoğunlukla kullandığınız elektronik cihazlar duruşunuza etki eder. Merkezimizden ya da omurgasagligimerkezi.com adresinden ayrıntılı bilgi almanız mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.