Sinop Cezaevi, kültür kompleksi

Sinop Cezaevi, kültür kompleksi

Tarihi Sinop Cezaevi'nin kültür kompleksi ve deniz müzesi haline getirilerek korunması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor

Tarihi Sinop Cezaevi'nin kültür kompleksi haline getirilerek korunması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı Yapım İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan 5 kişilik bir heyet gelerek tarihi cezaevinde fizibilite işlemlerinde bulundu. Heyete cezaevinde yıkılacak ve kalacak binaları göstererek bunların fonksiyonları hakkında bilgi verdik'' dedi.

 



Cezaevinde ayrıca bir Deniz Müzesi kurulmasının planlandığını ifade eden Tosun, ''Tarihi cezaevi içinde Adalet Müzesi ve kentin kimliğini yansıtan Deniz Müzesi kurulması planlanıyor. Bu konuda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mız aktif olarak yer almak istiyor, biz de bunu memnuniyetle karşıladık. Bu ay içersinde Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na tarihi cezaevinin restitüsyon restorasyon dönemleme ve peyzaj konuları içeren projelerimizi kurula sunacağız. Kuruldan geçtikten sonra tarihi dokuyu ortaya çıkaracak çalışmalara başlayacağız." dedi.

 



Tosun, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararından sonra 2 müzenin kurulabilmesi için gerekli çalışmalara 2 ay içinde start verileceğini, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi yapıdaki bu özelliği göz önüne alınarak bir çalışma izleneceğini sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.