'Sınırötesine yeşil ışık yakılabilir'

'Sınırötesine yeşil ışık yakılabilir'

Washington Timesi, Başbakan Erdoğan’ın halktan gelen baskılara boyun eğeceğini savunarak, Meclis'in bu hafta sınır ötesi operasyona izin verebileceğini öne sürdü.

ABD’deki yeni muhafazakarların yakınlığı ile bilinen Washington Times gazetesi, Türk Parlamentosu’nun sınır ötesine operasyona izin vermek üzere bu hafta harekete geçebileceğini öne sürdü.

Washington Times, Andrew Borowiec imzalı Lefkoşa kaynaklı haberinde “Türk parlamentosu, Irak’ın karşısındaki dağlarda bulunan ve zırhlı araçlarla desteklenen bir guçün, Kürt asilerinin peşine gitmesi için sınırı geçmesine izin vermek üzere bu hafta gibi erken bir tarihte harekete geçebilir” diye yazdı.

ABD ve AB’nin sınır ötesi operasyon konusunda Türkiye’yi uyardıklarını belirten gazete, “Türkiye, sınırdaki kuvvet hareketlerinin rutin eksersizler olduğu konusunda ısrar ediyor ancak diplomatik değerlendirmeler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın baskılarına boyun eğeceğini ve Kürt gerilla harekatının Irak’taki üslere saldıracağını gösteriyor” diye yazdı.

HÜKÜMET ÜYELERİ PKK ÜSTÜNE KARARLILIKLA GİDİLMESİ İÇİN BASTIRIYOR

Türk hükümetinin, Irak’taki PKK üslerine saldırmayı reddettiği diye ABD’nin terör ile mücadele konusunda “çifte standart” ile suçladığını kaydeden gazete, diplomatların Erdoğan’ın, Türkiye’de 22 Temmuz’da yapılması öngörülen genel seçimi aklında tuttuğunu belirtirken, “AKP hükümetinin üyelerinin asilerin üslerinin üstüne kararlılıkla gidilmesi için bastırdıklarını” da öne sürdü.

ABD’li gazete, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamalarına da dikkat çektiği haberinde Büyükanıt’ın “ABD’nin bölgedeki politikalarını eleştirdiği”ni, Türkiye'ye yeterince destek verilmediğini söylediğini kaydetti.

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.