Sinan Aygün adaylığını niye çekti?

Sinan Aygün adaylığını niye çekti?

Milletvekili genel seçimlerinde Demokrat Partiden Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan ATO Başkanı Sinan Aygün mi,lletvekili adaylığını niye geri çektiğini açıkladı:

Milletvekili genel seçimlerinde Demokrat Partiden Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, adaylıktan çekildi.

Sinan Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, ATO Başkanı olarak siyasete girme nedeninin, Türkiye'ye siyasi alanda daha fazla yararlı olabileceğine inancı ve bu inancının, ailesi, arkadaşları ATO yönetimi, meclisi ve Türk halkı tarafından desteklenmesi, paylaşılması olduğunu belirtti.

Merkez sağda yer alan iki partinin Türk siyasi tarihinde önemli bir misyonu bulunan Demokrat Parti çatısı altında birleşme iradelerini bir süre önce ortaya koymalarının da kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Aygün, şunları kaydetti: ''Merkez sağda birlik ve beraberliğe katkı vermek, benim için bir görev haline gelmişti. Bu nedenle, Demokrat Parti'nin Ankara listelerinden aday adayı olarak müracaat etmiş ve Ankara 1. Bölge 1. sıra adayı olarak gösterilmiştim. Bilindiği üzere, ilerleyen süreçte Demokrat Parti çatısı altında faaliyet gösterecek iki partiden birisinin bu yeni oluşuma katılmayacağı açıklandı.

Ta ki düne kadar, herhangi bir gelişme yaşanmayıp, halkın beklentileri doğrultusunda sağlıklı ve heyecan verecek bir birleşme ya da ittifak sağlanamadı.''

Aday listelerinin kesinleşmesine iki gün kala her iki partiyi aynı çatı altında seçime götürme yolunda bir ışık ortaya çıktığını belirten Aygün, bu beraberliğin sağlanması için Ankara 1. Bölge 1. sıradaki adaylığını feda edebileceğini açıkladığını ve çalışmalarıyla görüşmeler sürecine katkı verdiğini bildirdi.

''10 GÜN 10 YIL GİBİ GEÇTİ''-

Birkaç gündür, ailesi, arkadaşları ve ATO yönetimi ile istişareler yaptığını kaydeden Aygün, şöyle devam etti: ''Onların ve benim ortak kararımız şudur ki; siyasete girme gerekçelerim sakatlanmıştır. Ülkeme ve milletime, bu ortamda yararlı olamayacağım düşüncesi ağır basmıştır. Kendime, ülkeme, milletime olan saygım, beni ülke ve milletime en çok katkı vereceğim bir yerde hizmet etmeye zorlamaktadır. 10 günlük siyasi hayat başkaları için çok kısa gelebilir. Ancak benim için 10 günlük siyasi hayat 10 yıl gibi geçmiştir. Bilinmesini isterim ki, kimseye kızgın ve kırgın değilim. Adaylığımı geri çekmekle listede bir rahatlama sağlamaya katkı vermeyi de umuyorum.'' Açıklamasında, Demokrat Parti teşkilatına ve Türk halkına teşekkür eden Sinan Aygün, seçimin ülkeye ve millete faydalı olmasını diledi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.