Sıla yapımcılarının, çekimlerin yapıldığı Mardin'de

Sıla yapımcılarının, çekimlerin yapıldığı Mardin'de

Sıla yapımcılarının, çekimlerin yapıldığı Mardin'de inşa ettirdikleri 'Sıla' adlı sekiz derslikli ilköğretim okulu, ekimde hizmete girecek..

Çekimleri çoğunlukla Mardin'de yapılan Sıla dizisinin yapımcı şirketi FM Yapım, geçtiğimiz yıl çok özel bir projeye imza attı ve Sıla İlköğretim Okulu'nun inşaatına başlandı. Başrollerini Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt'un paylaştığı töre cinayetlerine dikkat çeken atv'nin beğenilen dizisi bu sayede, cehalete karşı verdiği eğitim savaşı misyonunu gerçeğe dönüştürme amacında... Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Söğütlü köyünde sekiz derslikli okul, ekimde hizmete girecek. Tasarımı ve projesi bu iş için gönüllü çalışan mimar Berna Bora'ya ait okulun temeli, geçen yıl mayıs ayında atılmıştı. Temel atma törenine Sıla'nın yapımcıları ile oyuncuları da katılmıştı.

OKULUN KÜLTÜR EVİ DE VAR
Söğütlü köyünde beş sınıfın bir arada eğitim gördüğü ilkel bina mevcuttu. Yapımcılar, Söğütlü çevresindeki diğer köylerden 400 öğrencinin de taşımalı sistem ile eğitim göreceği bu projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında okulda fen laboratuvarı, bilgisayar odası ve ayrı bir binada da kültür evi hizmete girecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.