Şiiristanbul Başlıyor !

Şiiristanbul Başlıyor !

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali Şiiristanbul; Ermenistan, Filistin, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden 20, Türkiye`den 26 şairi konuk ediyor.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği`nce "Şiir Her Yerdedir" sloganıyla düzenlenen, 25 Nisan`a kadar şiir dinletileri ve konserlerle sürecek olan festival, Taksim Hill Otel`de düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

Festival direktörü Salih Zeki Tombak, festivalin ana temasının bu yıl "İskandinav şiiri ve sürgün edebiyatı" olduğunu, ancak İzlanda`daki yanardağ patlaması nedeniyle uçuşlar iptal olduğunu için İskandinav ülkelerinden şairlerin gelemediklerini bildirdi.

Tombak, buna rağmen İskandinav şairlerin perşembe günü Stockholm`de "Kül Bulutu Festivali Şiiristanbul" ismiyle bir festival düzenleyeceklerini kaydetti.

"2006`dan bu yana kesintisiz yaptığımız festival 55 ülkeden 150`den fazla dünya şairini İstanbul`a getirdi. Festivale önceki yıllarda da 200`e yakın Türk şair katıldı" diye konuşan Tombak, bu sene festivali ikiye böldüklerini, bir kısmını Ağustos`ta Adalar`da gerçekleştireceklerini söyledi.

Tombak, festivale Kürtçe`nin şairi Bedirhan Sindi, İran`dan Nahid Hüseyni, Ermenistan`dan Armen Harutyunyan, Ukrayna`dan Elena Kasyan, Danimarka`dan Duna Gahli, Romanya`dan Elena Popescu, Bulgaristan`dan Maya Tzenova ve Filistin`den Halid Derviş`in de aralarında bulunduğu yurt dışından 20, Türkiye`den ise 26 şair davet ettiklerini belirtti.

Tombak, Kadın Şairler Buluşması ile Kadıköylü Şairler Buluşması etkinliklerinin düzenleneceğini festival kapsamında, tiyatro ve şiiri buluşturacak, Ece Ayhan`ın şiirlerinden oluşturulan "Mor Külhani" adlı oyunun da Şiir Tiyatrosu tarafından sergileneceğini bildirdi.

Sait Maden ve Ahmet Oktay`ın onur konuğu olacağı Aya İrini`de düzenlenecek törenle açılacak festival kapsamında, bu yıl toplantı salonları, kültür merkezleri ve tarihi mekanların yanı sıra kafeler, lise ve üniversite kampüsleri, sokak ve meydanlarda etkinlikler gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.