Sheraton 13 yıl sonra İstanbul'da

Sheraton 13 yıl sonra İstanbul'da

Uluslararası turizm şirketi Starwood Hotels & Resorts Worldwide'ın öncü markası Sheraton, 13 yıl aradan sonra İstanbul'da yeniden açıldı

OC Turizm ile franchise anlaşması imzalayan Starwood, Sheraton İstanbul Maslak'ı hizmete sokarak Türkiye'deki dördüncü yatırımını hayata geçirdi.

Açılış nedeniyle düzenlenen toplantıya katılan Starwood Hotels & Resorts Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı Roeland Vos, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Sheraton'u ilk olarak 1974'te açtıklarını ve burayı 20 yıl boyunca yönettiklerini hatırlattı. Sheraton'un Türkiye'de Ankara, Antalya ve Çeşme'de üç oteli bulunduğunu, Sheraton olarak tekrar İstanbul'a gelmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Vos, ''Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız'' dedi.

Gruplarının, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgesinde bu yıl içinde 20 otel açma hedefi bulunduğunu da bildiren Vos, yılın ilk üç ayında 13 yeni otel için anlaşma yaptıklarını söyledi. Vos, her yıl büyümeye devam ettiklerini dile getirerek, büyümenin, başarılarının temelinde yatan en önemli faktör olduğunu ifade etti. Vos, ''İstanbul'da, Türkiye'de büyük bir potansiyel görüyorum. Tahminlere göre Türkiye'ye yılda 21 milyon turist geliyor ve 13,9 milyar dolarlık turizm geliri var. Biz de hızla büyüyen bu pazarın parçası olmak istiyoruz'' diye konuştu.

İstanbul için geliştirdikleri otel projeleri hakkında da bilgi veren Vos, W İstanbul'un 2008'in başında İstanbul'da açılacağını, bunun Avrupa'nın ilk W oteli olacağını anlattı. Vos, Ataköy'de de Sheraton Ataköy ve Four Points Sheraton adlı iki otelin 2008 sonuna kadar hayata geçirileceğini de bildirdi. Vos, ''Bir yıl içinde Türkiye'deki otel sayımızı 2 katına çıkaracağız'' dedi.

OC Turizm Başkanı Oğuz Serim de 2010 yılında İstanbul'un Avrupa kültür başkenti olacağını hatırlatarak, ''Daha da önemlisi İstanbul bugünden dünya başkenti olma yolunda. İstanbul 3-5 yıla kadar bence dünyanın başkenti olacak'' diye konuştu. Son birkaç yıldır özellikle yabancıların İstanbul'a ve Türkiye'ye olan iştahının arttığına işaret eden Serim, AB ve Orta Doğu arasında çok büyük bir köprü vazifesi gören Türkiye'nin, pek çok ülke tarafından üs olarak seçildiğini söyledi.

''DOĞRU ORTAK BULAMADIK''

Toplantıda daha sonra gazetecilerin soruları cevaplandırıldı. ''İstanbul'a gelmek için neden bu kadar beklediklerinin'' sorulması üzerine Roeland Vos, otelin başarılı olacağına ilişkin görüşünü aktararak, ''İstanbul'la uzun yıllardan beri ilgileniyoruz. Ama bir yönetim anlaşması imzalamadan önce doğru ortakları bulmak istedik. Birtakım fırsatlar çıktı, ama doğru ortaklar bulamadığımız için uzun süre gelemedik. Umarım yakında başka oteller de açarız'' diye konuştu.

Vos, bir başka soru üzerine, şimdiye kadar otel inşa etme yerine, devralıp yenilemeyi tercih ettiklerini dile getirerek, bunun nedeninin yeni arsa bulmanın zorluğu olduğunu kaydetti. Vos, pek ihtimal vermemekle birlikte bu konuya ilişkin fırsatları değerlendirebileceklerini, ancak mutlaka bir yerel ortakla hareket edeceklerini söyledi. İETT Garajı ve Karayolları arazinde yapılacak projelerde yer almayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Vos, ''Tabii ki bu projelere bakacağız. Dubai Kuleleri gibi projelerle ilgileniyoruz. Tüm fırsatları değerlendireceğiz. Ama kesin bir şey söyleyemem'' yanıtını verdi.

ŞİMDİYE KADAR 10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Oğuz Serim de kira sözleşmesine ilişkin bir soru üzerine, Sudi Özkan'dan uzun süreli bir kira kontratıyla oteli devraldıklarını belirterek, anlaşmanın 10 artı 5 yılı kapsadığını, oteli 1 Ağustos 2006'da devraldıklarını kaydetti. Serim, diğer Princess otelleriyle ilgili benzer çalışmalar yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruyu da ''Şu an böyle bir görüşme yok. Ama Sudi Beyle zaman zaman beyin jimnastiği yapıyoruz'' şeklinde yanıtladı. Otelin yenileme çalışmaları için bugüne kadar 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını aktaran Serim, 4-5 milyon dolarlık ek harcama yapılacağını anlattı. Konuşmaların ardından otelin açılışı, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı bir törenle yapıldı.

SHERATON İSTANBUL MASLAK

Sheraton İstanbul Maslak, Sheraton markasının tüm uluslararası standartlarını sunacak şekilde düzenlendi. 30 katlı, 305 odalı otel, çeşitli damak tatlarına hitap eden restoranları, bar ve kafeleri, toplantı salonları, sağlık kulübü, yüzme havuzu ve SPA'sı ile hizmet verecek. Farklı büyüklüklerde 16 toplantı salonu bulunan Sheraton İstanbul Maslak, ''business corner'' konseptini de hayata geçirdi. Kablosuz internet ve bilgisayar hizmetinin sunulduğu Link@Sheraton, iş adamlarının hem sohbet hem de çalışma imkanı bulabilecekleri bir buluşma noktası olacak. İç mimari tasarımı Çağlayan Tugal tarafından gerçekleştirilen otelin tüm odalarında ergonomik tasarımla yaratılmış özel çalışma alanları yer alıyor.

Milano'nun en gözde İtalyan restoranı L'atra Risacca da otelde hizmet verecek. Menüsü ünlü şef Carlo Bernardini tarafından hazırlanan, dünyanın en özel şaraplarını içeren bin şişelik mahzeni, özel yemek odaları, bar ve lounge alanıyla L'atra Risacca, İtalyan mutfağının lezzetlerini İstanbullulara sunacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.