Shakira İstanbul'a aşık oldu

Shakira İstanbul'a aşık oldu

Shakira'nın muhteşem konserinde neler yaşandı?

Önceki akşam İstanbul Kuruçeşme Arena'da konser veren Shakira, Boğaz manzaralı konser alanını çok beğendiğini söyledi. Kuruçeşme'nin manzarasına hayran kalan Latin Yıldız, "Beni dinleyin, size bir şey söylemek istiyorum. İnanın bana Boğaz'ın kenarında böylesine muhteşem bir alanda ve böylesine coşkulu seyirciler karşısında üstüne para verip konsere çıkarım. Harikasınız, gördüğüm en izleyici topluluklarından birisiniz" dedi. Pop müziğin Latin Kraliçesi Shakira, önceki akşam Kuruçeşme Arena'da hayranlarına muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı. Kıvrak dansları ve şarkılarıyla izleyicileri büyüleyen ünlü şarkıcı, "İnanın bana Boğaz'ın kenarında böylesine coşkulu seyirciler karşısında konser verdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Dört Grammy, altı Latin Grammy, 12 MTV, 14 Billboard ödülü bulunan pop müziğin Latin Kraliçesi Shakira, Bonus Card'ın 7. yılı şerefine önceki akşam İstanbul'da muhteşem bir konser verdi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından BKM işbirliğiyle Türkiye'ye gelen Shakira, Kuruçeşme Arena'da 10 bini aşkın izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı. Konser alanına özel bir yatla gelen Shakira, sahneye yaklaşık 50 dakika gecikmeli olarak çıktı. Konserine beyaz bir perde arkasında göbek dansı yaparak başlayan Latin güzel, ilk iki şarkıda "Estoy Aqui" ve "Te Dejo Madrid" adlı İspanyolca parçaları seslendirdi. Konsere "Whenever", "La Tortura", "Hips Don't Lie" gibi hit şarkılarla devam eden sanatçı, yaklaşık iki saat boyunca 17 şarkı seslendirerek hayranlarına unutulmaz müzik ziyafeti çekti.
Ünlü şarkıcı, Kuruçeşme Arena'nın eşsiz Boğaz manzarasından ve konser alanındaki coşkulu kalabalıktan etkilendiğini şu sözlerle dile getirdi: "Beni dinleyin, size bir şey söylemek istiyorum. İnanın bana Boğaz'ın kenarında böylesine muhteşem bir alanda ve böylesine coşkulu seyirciler karşısında konser verdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Şu an eminim benim yerimde birçok kişi olmak isterdi. Bu muhteşem yerde konser vermek için üstüne para bile verirdim. Teşekkürler Türkiye."
Yaklaşık beş dakika göbek dansı yapan Shakira, konserini gökten konfetiler /_newsimages/3706160.jpgyağarken "görüşürüz" diyerek noktaladı. Ancak seyirci, Shakira'yı alkışlı tempo tutarak yeniden sahneye davet etti. İstekleri kıramayan Shakira tekrar sahneye çıktı ve elinde beyaz bir tül ve dans kıyafeti göbek dansı yaptı.

Gitarı 65 bin dolar
Sahnede göbek dansıyla olduğu kadar kullandığı enstrümanlarla da dikkat çeken Shakira'nın pembe renkli Swarovski taşlarıyla kaplanmış özel yapım Fender Jaguar marka gitarı da büyük ilgi uyandırdı. 65 bin dolar değerinde olduğu öğrenilen bu gitar, Shakira'nın yıllardır yanından ayırmadığı özel gitarlarından. Işıltı ve gösterişi seven Shakira'nın diğer gitarı mavi Gibson Les Paul ise yaklaşık 3 bin dolar değerinde.
Konserden notlar
* Shakira, dün gece bir kez daha dünyanın en güçlü kadın vokallerinden biri olduğunu kanıtladı. Hiç ara vermeden yaklaşık iki saat sahnede kalan ünlü şarkıcı hiçbir şarkıda detone olmadı.

* Her konserinde olduğu gibi hayranlarıyla sıcak bir iletişim kuran Shakira, İstanbul'da da bir ara sahne öne fırlayıp, hayranlarına mikrofonunu uzatıp onlarla birlikte şarkı söyledi. Ünlü şarkıcı, öğrendiği "Merhaba, Teşekkürler" gibi Türkçe sözlerle seyirciye seslenmeyi ihmal etmedi.

* Performansı sırasında beş sahne kıyafeti değiştiren ve konserin yarısında çoğunda çıplak ayakla sahnede olan Shakira'ya şarkılarında gitarist Gustavo Seratti ile Albert Merende eşlik etti.

* Muhteşem Boğaz manzarasıyla öne çıkan Kuruçeşme Arena'daki sahne platformunun fazla yüksek olmaması boyu kısa izleyicilere zor anlar yaşattı.

* Shakira, konserinde hayranları tarafından çok sevilen "Don't Bother" şarkısının kime yazıldığını da anlattı. Seksi şarkıcı, "Beş yaşımdayken anaokulunda bir sevgilim vardı. Ama beş yaşındaydık sadece. Şimdi önemi yok ama bu şarkı ona yazılmıştı" dedi.

Biletler Karaborsaya düştü

* Shakira konserine İstanbulluların ilgisi büyüktü. Günler öncesinden satılan biletler konser öncesi karaborsaya düştü. Biletler karaborsada yaklaşık 150 YTL 'ye alıcı buldu.
* Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, konsere çıkmadan önce Shakira'yı kulisinde ziyaret edip Bonus Card'ın 7. Yıl kutlamalarında sahneye çıktığı için teşekkür ettiler. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, konser öncesi Shakira'yı kuliste ziyaret edenlerin arasındaydı.
* Kuruçeşme Arena'nın sahnesi Shakira için özel olarak hazırlandı. Konser için özel bir uçakla getirilen 25 tonluk prodüksiyon malzemesiyle sanatçı için büyük bir sahne platformu kuruldu. Ancak platformun fazla yüksek olmaması kısa boylu izleyicilere zor anlar yaşattı.
* Türkiye'de 5 gün geçirmesi beklenen Shakira'ya erkek kardeşi Tonino Mebarak eşlik ediyor. Sanatçının Türkiye programı ise sır gibi saklanıyor.
* Konser alanının önündeki aşırı izdaham yüzünden Shakira'nın iki hayranı baygınlık geçirdi ve hemen hastaneye kaldırıldı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.