SGK Borçlarına Af Geliyor Mu? Bağkur Affı Ne Zaman Başlayacak?

SGK Borçlarına Af Geliyor Mu? Bağkur Affı Ne Zaman Başlayacak?

SGK borcundan dolayı, emekli olamayan vatandaşlar için mecliste yeni bir af paketi tasarısı gündemde.

SGK borcundan dolayı, emekli olamayan vatandaşlar için mecliste yeni bir af paketi tasarısı gündemde. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde emekli olamayan, SGK borcu bulunup hastanelerde tedavi göremeyenler ve Bağkur borçlarında ödeme kolaylıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Mecliste yaşanan yeni af paketi tasarısı ile hareketli günler başladı. BAĞ-KUR'lu vatandaşlar yıllardır biriken borçları nedeni ile emekli olamıyordu. Yeni af paketi tasarısı ile birlikte, birikmiş borçlar yeniden yapılandırılacak ve borçlu vatandaşlar için kolay ödeme planları oluşturulacak.

BAĞ-KUR Affı Ne Zaman Çıkacak?

2020 yılı içerisinde çıkması beklenen yasa ile birlikte, enflasyon farkından dolayı oluşan borçların da %90'nına kadar silinmesi gündemde ki bir diğer konular arasında yer alıyor. SGK'ya borcu bulunan Bağkur'luların, bu kapsamda borçlarını ödeyerek emeklilik hakkı elde etmeleri sağlanacak.

Borçlu vatandaşların uzun bir süredir bekledikleri af için, şimdiden geri sayım başladı. Haberlerozel.com'da yer alan haberde, ihya sistemine göre borçların ödenmesi de sağlanacak. Yani birikmiş olan borçları tek seferde, hem faizden kurtulup, hemde yıllar içerisinde enflasyon farklı nedeni ile katlanan borçlar, borcun yapıldığı yıllara göre değerlendirilecek. Bu kapsamda uzun yıllardır ödemesini yapamayan BAĞ-KUR'lular için ödemelerde ciddi kolaylıklar sağlanacak.

Korona virüsü ile birlikte çok sayıda tedbir alınırken, SGK ve BAĞKUR prim borcu bulunan vatandaşlar ise af bekliyorlardı. SGK borcu nedeni ile hastanelerde tedavi göremeyen vatandaşlar için, ilk haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Buna göre 2020 yılı sonuna kadar vatandaşlar hastanelerden sağlık hizmeti alabilecek.

Borçların %90'ının Silinmesi Bekleniyor

BAĞ-KUR prim affı için şuan hazırlanmakta olan yasa tasarısı ise borçları nedeni ile emekli olamayan vatandaşlara müjde gibi geldi. Güncel ekonomi haberleri kapsamında ele alındığında, ciddi bir müjde olan bu yasa tasarısı sayesinde, binlerce vatandaş ihya sisteminin avantajları ile hemen emekli olabilecek. Yüksek miktarda borcu olanlar ise borçlarını taksitlendirip, borç bitiminde emeklilik hakkı kazanacaklar. Geçmiş dönem borçları birikenlerin, borçlarının neredeyse %90'ının silinmesi de bu yasa tasarısında bekleniyor.

Kaynak : Gazete Gürses

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.