Sezen Aksu'ya Oray Eğin şoku

Sezen Aksu'ya Oray Eğin şoku

Dün gece "Şarkı Söylemek Lazım" isimli yarışmaya bağlanan Sezen Aksu hiç beklemediği bir şok yaşadı

Dün gece Show Tv ekranlarında “Şarkı Söylemek Lazım”adlı yarışma programı vardı. Anneler günü nedeniyle duygusal anlar yaşandı. Semih Saygıner-Yeliz ikilisi geceyi birincilikle tamamladı.

Helin-Ferda Anıl Yarkın, “Şinanay” adlı eseri okudular… Şarkının bestesinin rahmetli Onno Tunç’a ait olduğunu ve şarkıyı da Sezen Aksu’nun seslendirdiğini bilmeyen yoktur…

Ancak yıllardır beğenilen bu şarkının bestesi Onno Tunç’a ait değilmiş…Evet yarışmada şarkıyı seslendirdikten sonra Ferda Anıl Yarkın’ın “Bu şarkının bestesi sana ait değil mi Fuat abi?” demesi salonda bir şok etkisi yarattı… Gazeteci Oray Eğin’de “Ne yani bu şarkının bestesini Onno Tunç yapmadı mı?” diye sormasıyla, yıllardır Şinanay adlı eserin bestesinin Onno Tunç’a değil de Fuat Güner’e ait olduğu ortaya çıktı. Bu konuya açıklık getirmek zorunda kalan Fuat Güner: “Evet bu eserin bestesini yıllar önce ben yaptım, hatta hemen Mesam’a kaydettirdim. Hatta altı ay bu eserle ilgili Mesam’dan telif aldım. Daha sonra ben bu besteyi Onno Tunç’a verdim. Sonra gördüm ki albüm ortaya çıktığında besteci olarak Onno Tunç’un adı yazılmış. Bende Mesam’a gidip bundan böyle bu besteden telif alamayacağımı belirtim. Ama bestenin 4/3’ü benim. Dörtte biri değişmiş” dedi. 

Bunun üzerine gazeteci Oray Eğin’in, “Sezen Aksu bunu hep yapıyor” demesi ortalığı gerdi. Ve derken beklenen telefon geldi ve ünlü sanatçı Sezen Aksu, programa telefonla katılarak, eserin bestesinin Onno Tunç’a ait olduğunu ve hatta bu besteyi beş kez yaparak oluşturduğunu söyledi. Ve bu konu ile ilgili konuşanlara dava açacağını sözlerine ekledi.

 

İşin ilginç yanı, bu kez Sezen Aksu geri adım attı ve ekranda seslendi: “Bana sunucu Behzat Uygur’u gösterin”

Bunun üzerine, Behzar Uygur ekrana geldi ve Sezen Aksu, tüm hayranlarını da şaşırtacak bir şekilde telefonu kapattı. En ilginci ise, Aksu’nun yasal yolları başvuracağım demek yerine, siz yasal yollara başvurun demesi oldu!..

 

Oray: “Maskeleri çıkarın artık... Neden sizinle ilgili kimse ters bir şey yazamıyor. Nedir bu işin sırrı?.. Basın patronlarını, genel yayın yönetmenlerini tanımak mı?.. Ben sizin yalınıza gelmeyen ender gazetecilerden biriyim. Siz gazete sahibi sayılırsınız. Ben her şeyi yazarım”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.