"Şeytanla Bile İşbirliği Yaparız"

"Şeytanla Bile İşbirliği Yaparız"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, ''Sol ilkeler üzerine birlikten yanayız. Bu ilkeler doğrultusunda şeytan dahil herkesle işbirliği yaparız'' dedi.

Uras, partisinin Adana il örgütünün yeni binasının açılışında, seçim döneminin bir dizi provokasyona açık süreçle geçtiğini öne sürerek, halkın siyasete katılım mücadelesinde, provokasyonların engelleyici olacağını savundu.

''İnsanca yaşam için bir arada siyaset yapalım'' anlayışını ortaya koyduklarını belirten Uras, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye için bir arada yaşamın savunulması gerektiğini söyledi.

Bu seçimde mutlaka sol seçenek inşaa etme görevinin ÖDP'nin tarihsel sorumluluğu olduğunu ifade eden Uras, ''Milliyetçilik yarışına girip, sol olmak mümkün değil.

CHP ve DSP'yi bir kenara bırakıyoruz. Yüzde 10 barajını koruyup, sol parti olmak mümkün değil. Türkiye'de solu büyütmek istiyorsak, halkın iradesi önüne baraj koyan AK Parti ve CHP politikalarını teşhir ederek bunu gerçekleştirebiliriz'' diye konuştu.

Uras, mevcut düzen partileri içinde siyaset yapmak için binlerce YTL ödeme yapıldığını, kendilerinin ise para talep etmeden, vatandaşların siyaseten kendini ifade edeceği kürsüler oluşturduğunu bildirdi.

Herkesle bir arada siyaset yapmak istediklerini dile getiren Uras, şunları kaydetti:

''Yurttaş inisiyatiflerinin bütün adaylarıyla seçimlerde solun bağımsız tutumunu inşa etmek istiyoruz. Solun bu kadar sağcılaştığı, Hrant Dink'in katili olan 301. maddeyi bile savunmaya kalkan CHP'nin dışından bir sol irade olduğunu ortaya koyacağız. Solda birleşme üzerine çok konuşuluyor, ancak politika değil milletvekili pazarlığı konuşuluyor. Solun evrensel ölçüleriyle olan herkesle yan yana geliriz.''

Uras, CHP ve DSP ile herhangi bir seçim ortaklığının gündeme gelip gelmediği yönündeki soru üzerine, şöyle konuştu:

''Herhangi resmi ve gayri resmi görüşmemiz olmadı. Milletvekili pazarlığını bitirirlerse görüşebilirler. Onlardan bir talep gelse, ırkçı milliyetçiliğe karşı tutum alıp hemen yan yana geliriz.

Neoliberal politikalara karşı tutum alalım deyip yan yana gelebiliriz. Ancak, bunu kabul etmeleri halinde Baykal, Baykal olmaktan çıkar. Sol ilkeler üzerine birlikten yanayız. Bu ilkeler doğrultusunda şeytan dahil herkesle işbirliği yaparız.''


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.