Seyrantepe'ye 118 milyon 643 bin 683 YTL

Seyrantepe'ye 118 milyon 643 bin 683 YTL

Seyrantepe ihalesinde en yüksek teklif Bozoğlu İnşaat'tan geldi

Seyrantepe arazisine yapılacak stad ve otopark için düzenlenen ihalede katılımcı şirketler tekliflerini verdi. En yüksek teklif 118 milyon 643 bin 683 YTL ile Bozoğlu İnşaat'tan gelirken, ihale sonucunun 2 hafta içinde belli olması bekleniyor.

Maliye Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Galatasaray Spor Kulübü'nün ortak çalışması sonucunda Seyrantepe arazisi üzerine yapılması planlanan 52 bin kişilik stad ve 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkın yapımı ile ilgili ihalenin ilk oturumu yapıldı. TOKİ Başkanlığı binasında yapılan ilk oturuma Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın yanı sıra teklif veren şirketlerin yöneticileri katıldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş oturuma başkanlık yaptı. Tıraş, ihale için 28 şirketin başvuru yaptığını ve son olarak 5 şirketin ihaleye katıldığını söyledi.

Tıraş, TOKİ'nin yapacağı ihalenin ardından GSGM'nin, TOKİ'nin vereceği arsayı Galatasaray'a 49 yıllığına kiralayacağını ifade etti. Tıraş, ihaleyi yapmaktaki amaçlarının Türkiye'nin uluslararası standartlarda bir stada kavuşması ve Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesi olduğunu söyledi. Tıraş'ın konuşmasının ardından 5 firmanın ihale teklifleri okundu. İhaleye katılan 5 firmadan en yüksek teklifi 118 milyon 643 bin 683 YTL ile Bozoğlu İnşaat verdi.

İkinci en yüksek teklifi 111 milyon 111 bin 111 YTL ile Eren Talu Mimarlık AŞ verirken, ihaleye diğer firmalardan Cengiz İnşaat AŞ 19 milyon 40 bin 429 YTL, Nurol İnşaat AŞ 13 milyon 649 bin YTL ve Mesa Mesken Sanayi AŞ 9 milyon 985 bin 283 YTL teklif verdi. Verilen teklifleri 5'i TOKİ, 2'si GSGM ve 2'si Galatasaray Spor Kulübü'nden olmak üzere 9 kişiden oluşan teknik komite inceleyecek. Teknik komitenin iki hafta içinde kararını vererek bu kararı yapılacak ikinci oturumca açıklayacağı bildirildi. İhalenin ardından soruları yanıtlayan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, 3 yıl 3 aydır süren Seyrantepe Projesi'nde yavaş yavaş sona geldiklerini ve ihalenin ardından yapılacak proje ile bütün Galatasaraylılar'ın gurur duyacağı bir stada kavuşacaklarını söyledi.

İHA 





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.