Seyrantepe ihalesi iptal

Seyrantepe ihalesi iptal

TOKİ Seyrantepe ihalesinin kamu menfaati gözetilerek iptal edildiğini bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan açıklamada, Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak stat ve otoparkın ihalesinin, ihalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması sebebiyle ve kamu menfaati gözetilerek iptal edildiği bildirildi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan değerlendirme sonucunuda, ihalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması sebebiyle, kamu menfaati gözetilerek ihalenini iptal edilmesine karar verilmiştir. Bununla birlikte, söz konusu arsanın tapu kaydında bulunan irtifak hakkı şerhinin terkini suretiyle, mülkiyetin idaremize devredilmesi işlemlerinin henüz tamamlanmamış olması nazara alınarak, bu işlemin tamamlanmasıyla oluşacak daha sağlıklı bir ortamda ihale yenilenecektir"


Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan 52 bin kişilik stat ve 4 bin 500 araç kapasiteli otopark için 5 şirket 19 Temmuz tarihinde teklif vermişti.

-"SEYRANTEPE STADI İLE İLGİLİ EN ZOR DÖNEMECİ GERİDE BIRAKTIK"-


Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün aylık resmi yayın organı Galatasaray dergisinin Ağustos sayısında Seyrantepe hakkınd açıklamalarda bulunmuştu.

Uzun ve zorlu bir sürecin sonunda Seyrantepe Stadı projesinde de mutlu sona yaklaşmış bulunmakta olduklarını vurgulayan Özhan Canaydın, ''Kimilerinin hayal ürünü olarak gördüğü, kimilerininse gerçekleşse bile ancak birkaç nesil sonra hayata geçebilir dediği bu yaşamsal projede, TOKİ tarafından yapılan ihaleyle çok önemli bir virajı da dönmüş bulunuyoruz. Bundan sonraki aşamalarsa stadımızın inşası ve bizim de en kısa zaman zarfında Avrupa'nın en iyi statlarından biri olacak olan Seyrantepe'de maçlarımızı oynamamız olacaktır'' açıklamalarını yapmıştı.

habertürk



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.