Şeyh El Maktum parayı ödemedi

Şeyh El Maktum parayı ödemedi

Levent’teki İETT arazisine en yüksek teklifi veren Dubaili El Maktum’un şirketi Sama Dubai ,2 milyar YTL'yi ödemedi. Maktum, İstanbul Belediye'sinden süre istedi.

İstanbul’un en değerli bölgelerinden Levent’teki İETT arazisinin 21 Mart'ta yapılan ihalesinde KDV dahil 1 milyar 152 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Dubaili El Maktum’un şirketi Sama Dubai’nin, parayı ödeme süresi bugün doldu.

“TERSLİK OLURSA YİNE SATARIZ”

Kadir Topbaş, Sama Dubai’nin parayı ödeyip ödemediğine ilişkin gazetecilerin sorularını şöyle yanıtlamıştı: “Bu arazi bizim için çok önemli bir kaynak teşkil edecek. Herhangi bir terslik olsa yine satacağız. (Sama Dubai yetkilileri) Genel sekreterim ile görüşüyorlar. Şirketin açıklaması bana ulaşmadı. Bizim yasal süreci beklememiz gerekiyor” dedi.

İHALE BEDELİ İÇİN SON GÜN BUGÜN

Levent'teki İETT garajı ihalesi 21 Mart tarihinde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul'ün oldu. Sama Dubai, KDV dahil 1 milyar 156 milyon YTL'ye denk gelen parayı peşin ödeyecekti ancak şirketin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ödeme yapmadı. Sama Dubai, İstanbul Belediyesi'nden süre istedi. Belediye de istenen süreyi verdi.

Sama Dubai’nin ödeme yapmamasına gerekçe olarak da Mimarlar Odası'nın imar planında yapılan değişikliğin iptali ve yürütmeyi durdurulması talebiyle açtığı davasının hala sonuçlanmaması gösteriliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GARANTİ VERDİ

Şirketin davanın muhtemel sonuçlarını dikkate alarak, ödemeyi son ana kadar ödemekten kaçındı. Büyükşehir Belediyesi ise, Sama Dubai’ye yargı kararının projenin uygulamaya geçirilmesini önlemeyeceği konusunda güvence vererek, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul Şirketini ödemeyi yapması için ikna ettiği iddia edildi.

Yargıdan muhtemel bir yürütmenin durdurulmasına yönelik çıkabilecek bir karara Büyükşehir Belediyesi'nin uyup uymayacağı ve Sama Dubai’nin bu durumda projenin gerçekleşmesi sürecini nasıl uygulayacağı sürecin en önemli unsurlarını oluşturuyor.

MİMARLAR ODASI'NDAN İKİ AYRI DAVA

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, satış sonrasında, ihalenin yapıldığı parselin kamu ve park alanı olduğunu belirterek, 2006 yılında yapılan plan değişikliğiyle, 46 bin metrekarelik alanın 7'ye varan emsal ile 368 bin metrekareye çıkarıldığını ifade etmişti. Plan dengeleri açısından, ulaşım, altyapı, teknik donanım nedenleri açısından kabul etmenin söz konusu olmadığını belirten Mimarlar Odası, 12 Nisan 2006 tarihinde arazinin imar planlarının iptali için yürütmenin durdurulması ve planın iptali istemi ile İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Mimarlar Odası, ihale sonrasında 30 Nisan tarihinde ikinci bir dava açarak, ihalenin iptal edilmesini istedi.

ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.