Seyfi Erbaş’ın 121 milyon kar önerisine Muammer Keskin hayır dedi

Seyfi Erbaş’ın 121 milyon kar önerisine Muammer Keskin hayır dedi

İBB ve Şişli Belediye Meclis Üyesi Seyfi Erbaş; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in, 153 milyon 819 bin 404 TL’ye ihale ettiği işi, sıfır maliyetle ve üç yıl sonunda 121 milyon kara geçirecek bir proje karşı çıktı.

MUAMMER KESKİN, SEYFİ ERBAŞ’I TERSLEDİ

Seyfi Erbaş, Şişli’nin ve Şişli Belediyesi’nin en büyük bütçeli temizlik ihalesi için, 1 aylık yaptığı çalışmayı geçtiğimiz mecliste gündeme taşıdı.

Erbaş’ın gündeme taşıdığı ihaleden ürpertici sonuçları ortaya çıktı. Ama Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin bu çalışmaya karşı çıkarak Erbaş’a tepki gösterdi.

KESKİN, MECLİS ÜYELERİNDEN KATKIDA BULUNMALARINI İSTEMİŞTİ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, her mecliste, meclis üyelerinin fikir üretmelerini, Şişli Belediyesi’nin faydasına olacak projeler yapmaları için telkin ediyor ve talepte bulunuyordu.

Bunun üzerine Seyfi Erbaş’ta, Şişli Belediyesi’nin en büyük bütçeli temizlik ihalesi ile çok detaylı bir çalışma yaptı.

LEASİNG FİRMASI RESMİ TEKLİF SUNDU

Erbaş bir Leasing firması ile irtibata geçti.  Şişli Belediyesi’nde ihaleye çıkan tüm araç ve gereçlerini Şişli Belediyesi’nin alacağı gibi çalışma yapmalarını istedi. Leasing firması da kapsamlı bir çalışma yaparak Seyfi Erbaş’a sundu.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ, İLK 3 YILDA 85 MİLYON KARA GEÇECEK

Seyfi Erbaş’ın yaptığı çalışmada, Şişli Belediyesi 3 yıl sonunda 35 milyonluk bir araç parkuruna sahip olacak ve bundan sonraki yıllarda da araç ihalesine ihtiyaç duyulmayacağını ve de 3 yılda da 85 milyon 819 bin 497 lira kara geçirecek bir çalışma yaptı.    

KESKİN’DEN TEŞEKKÜR BEKLEYEN ERBAŞ’A TEPKİ GELDİ

Seyfi Erbaş onca yaptığı araştırma ve kapsamlı bir çalışmadan sonra teşekkür beklerken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’den gelen eleştiri ve tepki karşısında şok oldu.

Seyfi Erbaş’ın şartlar ne olursa olsun, bu çalışmanın peşini bırakmayacağı ve bu temizlik ihalesi ile ilgili de konunun takipçisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

KESKİN’İN 153 MİLYONLUK İŞİNİ, ERBAŞ 23 MİLYONA YAPACAK

Şişli Belediyesi’nin yıllık bütçesi 680 milyon lira. Şişli Belediyesi’nin temizlik ihalesi için ödeyeceği 3 yıllık para ise 153 milyon 819 bin 498 lira.

Oysa ki Seyfi Erbaş’ın yaptığı çalışmada, Şişli Belediyesi temizlik işini 23 milyon para ile yapabilecek. Şişli Belediyesi’nin leasing ile aldığı araçların toplam maliyeti 35 milyon, ihale süresi 3 yıl sonuna kadar faizi 10 milyon, toplamda da 45 milyon yatırım maliyeti olarak ödendikten sonra, Şişli Belediyesi, artık işi 23 milyona yapar hale gelecekti. Onca araç parkuru da Şişli Belediyesi’nin olacak.

ERBAŞ İHALEYİ ALACAK FİRMA GİBİ ÇALIŞMA YAPTI

Şişli Belediyesi’nin temizlik ihalesini alan firmanın da Seyfi Erbaş’ın araştırdığı leasing yöntemiyle aldığını öğrenince bu ihale üzerine çalışma başlattı.

Seyfi Erbaş’ın yaptığı çalışma ve araştırma, Şişli Belediyesi’nin ihaleye çıkarttığı araç parkurunun tamamı aynı olmak kaydı ile yapıldı.

İŞTE ERBAŞ’IN YAPTIĞI ÇALIŞMANIN DETAYLARI  

Araçların leasing maliyeti 35 milyon lira, 3 yıllık leasing faizi ve leasing olduğu için %1 olan KDV’si ile birlikte 10 milyon lira ile birlikte toplanda tüm araç maliyeti 45 milyon lira oluyor.

İhale gereği 3 yıllık mazot maliyeti ise 18 milyon, 3 yıllık bakım onarım maliyeti de 5 milyon lira ile toplam maliyeti 68 milyon lira oluyor.

Üç yılın sonunda da tüm araçlar artık Şişli Belediyesi’nin mülkü oluyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN ÖDEYECEĞİ TEMİZLİK İHALESİNİN BÜTÇESİ

Şişli Belediyesi’nin 3 yıllık yaptığı ve İptal olan ihalesi ile resmi rakam ve bilgiler.

İhale bedeli: 111 milyon 463 bin 404 lira. Bu rakama %18 KDV’si 20 milyon 063 bin 412 lira da ilave edilince toplamda 131 milyon 526 bin 817 lira oluyor.

Şişli Belediyesi ile ihaleyi alan firma arasında yapılan anlaşma ve sözleşmede, iş artışı olarak %20 şartı var. İhale beleninin %20’si 22 milyon 292 bin lira daha ilave edilince toplam rakam 153 milyon 819 bin 498 liraya çıkıyor.

Seyfi Erbaş'ın başlattığı bu olayın, Şişli Gazetesi olarak takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum