Ümraniye ve Beykoz alev alev

Ümraniye ve Beykoz'da orman yangını.. Ormanın iki farklı noktasında aynı anda çıkan yangına müdahale ediliyor. Alevlerin yerleşim alanlarına ilerlemesi önlenmeye çalışılıyor.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, yerden müdahalenin yanı sıra söndürme çalışmalarına helikopterler de katıldı. Yangını söndürmek için 3 uçağın görev yaptığı belirlendi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

TEM yolu ile Çavuşbaşı arasında kalan bölgede çıkan yangında çevre belediyelerin itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. TEM yolu üzerinden itfaiyeler için özel yol açıldı. Yangının Ümraniye istikametine doğru yanarak devam ettiği belirtiliyor.

Olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile arazöz ve iş makineleri de gönderildi.

Alevlerin yayıldığı alanın engebeli olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor; iş makineleriyle ormanlık alanda yollar açıldı.

İtfaiye ekiplerinin karadan yaptığı müdahaleye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopter ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kiralanan yangın söndürme uçakları tarafındanda destek veriliyor.

Aynı saatlerde Beykoz'un Karlıtepe mevkiinde mesire alanı olarak kullanılan ormanlık alanda da yangın başladı.

Ormanın iki farklı noktasında aynı anda başladığı belirtilen yangına, itfaiye ekipleri ile belediye görevlilerince müdahale ediliyor. Alevlerin yerleşim alanlarına doğru ilerlemesinin önlenmesine çalışılıyor.

haber7



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Trafik sorunu bitecek
İSPARK projesi: "Park et, devam et"
Metrobüs saatte 15 bin yolcu taşıyacak
Yağmur sevindirdi
5 günlük 'su' yağdı