Şener siyasetten çekiliyor

Şener siyasetten çekiliyor

AK Parti'de büyük şok... Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan'a 'siyaseti bırakacağını' söyledi.

AK Parti'de büyük şok... 22 Temmuz'da yapılacak seçimler için aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, miting için Ana uçağıyla Sivas'a giderken, Başbakan Erdoğan'a 'siyaseti bırakacağını' söyledi.

Erdoğan ise "Partimize çok büyük zarar verir. Bunları ayak üstü konuşmayalım, daha sonra detaylı konuşuruz" karşılığını verdi. Sivas dönüşü önceki gece Erdoğan ile Ankara'da Başbakanlık Konutu'nda bir araya gelen Şener, siyaseti bırakma konusundaki kararlığını yineledi. Yapılan toplantıda, Başbakan'ın Şener'i iknaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı öğrenildi. Şener'in bu kararını öğrenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de devreye girdi. Güvendiği isimlerle birlikte Şener'e giden Gül'ün, "Yola birlikte devam edelim" diyerek kendisini iknaya çalıştığı öğrenildi.

Siyasi kariyeri

Zafer Çağlan 1991'de Sivas Milletvekili olarak Meclis'e giren Şener, Erbakan-Çiller Hükümeti'nde Maliye Bakanlığı yaptı. 19. ve 20. Dönem'de Refah Partisi'nden, 21. Dönem'de Fazilet Partisi'nden, 2002'deki seçimlerde AK Parti'den yine Parlamento'ya giren Şener, 58. Gül Hükümeti ve 59. Erdoğan Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.