Şener dünkü sürpriz ziyaretlerini açıkladı

Şener dünkü sürpriz ziyaretlerini açıkladı

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, dün ABD Büyükelçisi Wilson ile Cumhurbaşkanı Sezer ile gerçekleştirdiği sürpriz görüşmelerinin sebebini Trakya'da açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'la yaptığı görüşmenin, ''olağan ve normal'', Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmesinin de bir nezaket ziyareti olduğunu bildirdi. Şener, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kırklareli'nde, valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Şener, ABD Büyükelçisi Wilson ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine, bu görüşme için büyükelçinin öteden beri randevu talep ettiğini belirterek, ''Daha önceden kararlaştırılmış bir randevu idi. Değişik konularda görüş alışverişinde bulunduk'' dedi.

Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer ile yaptığı görüşmenin de ''nezaket, veda ve teşekkür ziyareti'' olduğunu söyledi. Abdüllatif Şener, ABD büyükelçisi ile yaptığı görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine ise ''Bir büyükelçi, bir kabine üyesi ile görüştüğünde, gündeme hangi konular gelirse, neler konuşulması gerekiyorsa, onları konuştuk. Söylediğim kadarı yeterli zannediyorum'' dedi. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinde veda dışında başka bir konun gündeme gelip gelmediğini sormasına üzerine Şener, Sezer ile yaptığı görüşmenin 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ifade ederek, ''Bu süre içinde kendilerine teşekkürlerimi sundum. Teşekkür ve veda niteliğinde bir görüşme oldu. Sizin gündeminiz nedir bilmiyorum ama her iki görüşmenin de içeriği budur'' dedi.

Şener, her iki görüşmede de sınır ötesi operasyonun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de şunları söyledi: ''(Şunu görüştüğünüz mü, bunu görüşmediniz mi?) gibi sorulara gerek yok. Bu tür görüşmelerden sonra basın çoğu zaman ilgi de göstermez. Ben Ankara'da bütün büyükelçilerle 4-5 yıl içinde görüşmüşümdür. Ama daha önceki görüşmeleri dikkate almıyor ve yorum yapmaya da çalışmıyordunuz. ABD büyükelçileri ile de daha önceki görüşmelerim oldu. Bu da olağan normal bir görüşmedir.''



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.