Şehitler içimizi kanatıyor

Şehitler içimizi kanatıyor

TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, şu günkü ortamda ne seçimlerden dolayı ortaya atılan maliyet rakamlarının, ne de hangi partinin başa geçeceğinin çok önemli olmadığına dikkat çekerek, “Her gün öldürülen asker ve vatandaş

TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, şu günkü ortamda ne seçimlerden dolayı ortaya atılan maliyet rakamlarının, ne de hangi partinin başa geçeceğinin çok önemli olmadığına dikkat çekerek, “Her gün öldürülen asker ve vatandaşlarımız, terör şehitlerimiz içimizi kanatıyor” dedi.

Genelkurmay'ın önceki gece yaptığı uyarıları “doğru anlamak” gerektiğini de belirten Şahenk şöyle konuştu: “Eğer, askerler böyle uyarılar yapmak zorunda kalıyorlarsa, onların bizden daha çok bilgileri ve istihbaratları vardır. Boşuna böyle uyarıları kimse yapmaz. Hepimiz için ülkenin bütünlüğü, vatanın bölünmezliği birinci madde olmalıdır. Bu ülke kolay yaratılmadı. Seçimlerden dolayı ortaya atılan rakamların da, iktidara kimin geleceği de bu ortamda verilen şehitlerin yanında çok fazla önem taşımıyor. Her şey yoluna girer. Seçimler de yapılır. Ancak, ölüm gerçeğini hiçbir şey unutturamaz.”

KADIN ADAY YETERSİZ

Yalçındağ'ın kadın başkan yardımcılarından Ümit Boyner de, terör olaylarını kınadı ve bir anne olarak teröre şehit veren annelerin duygularını çok iyi anladığını söyledi. Seçimler için parti liderlerinin listelerinde yer verdiği vekil aday sayısının arttığını ancak yeterli olmadığını bildirdi.

PATRONLARIN ÖNCELİĞİ SEÇİM VE PARTİLER

TÜSİAD, 1 Ocak 2014'teki AB tam üyeliği hedefine doğru "Güçlü Demokrasi, Güçlü Sosyal Yapı, Güçlü Ekonomi" raporunun son şeklini de üyelerine ve medyaya sundu. Patronlar, güçlü demokrasi için üç öncelikten ilkini "Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesi" olarak talep ettiler.

 İkincisini, "Yargı bağımsızlığının ve hukuk güvenliğinin sağlanması", üçüncüsünü ise "İnsan haklarında uygulamaya etkinlik kazandırılması olmalıdır" şeklinde belirttiler. Patronlar, güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için şu isteklerde bulundular: "Öncelikle ekonomide yapısal dönüşüm sağlayacak yeni bir sanayi stratejisi gerekmektedir. Ara malı ve yatırım malında çok yüksek ithalat bağımlılığı, kapsamlı bir ulusal inovasyon sistemi eksikliği, ciddi boyutlarda haksız rekabet, kayıt dışı gibi yapısal sorunlar ancak bu yolla giderilebilir."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.