Şehit cenazesi polemiği

Şehit cenazesi polemiği

Şehit cenazelerinde hükümete karşı yapılan protestolar AKP ile MHP arasında polemiğe dönüştü. Erdoğan dün ilk kez bu protestoların kaynağı olarak MHP'yi gösterdi. Bugün de aynı suçlamayı sürdüren Erdoğan'a MHP Lideri Bahçeli'den sert bir yanıt geldi. İşte

Başbakan Tayyip Erdoğan AKP’nin yeni genel merkezinin açılış törenindeki konuşmasında son haftalarda artan terör olaylarına ve şehit cenazelerindeki protestolara değindi. Açılışın ardından AKP milletvekili adaylarını da tanıtan Erdoğan, konuşmasında bazı siyasi partilerin şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını savunarak, “Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyecek kadar bu vatana bağlı bir siyasi partiyiz” dedi.
Erdoğan siyasetin seçim meydanlarında yapılması gerektiğini belirterek "Şehit cenazesinde değil" diye konuştu.

BAŞBAKAN KENDİNİ KAYBETMİŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şehit cenazelerindeki acı haykırışlarını suç sayacak kadar kendisini kaybeden Başbakan, bunu MHP'ye saldırmak için bir vesile ve bahane olarak kullanmıştır” dedi.

Son dönemde “siyasi gelecek derdine düşen Başbakan ve AKP ileri gelenlerinin MHP'yi hedef alan suçlamalarının hezeyan sınırlarını da aştığını” savunan Bahçeli, “Şehit cenazelerindeki acı haykırışlarını suç sayacak kadar kendisini kaybeden Başbakan, bunu MHP'ye saldırmak için bir vesile ve bahane olarak kullanmıştır” dedi.

“Bu kervana son olarak Başbakan'ın yol arkadaşı Meclis Başkanı da katılmıştır” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Terörle mücadelede güvenlik güçlerimizi zaafa uğratan ve şehit kanı dökülmesinin siyasi sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve yol arkadaşları, 'şehit kanı üzerinden siyaset yapılıyor' gibi haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmadan önce bu gerçeği hatırlamalıdır.

Ancak, her konuda olduğu gibi bu konuda da hafıza kaybı hastalığı ile malul olan Başbakan'a ve Meclis Başkanı'na buradan bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: 16 Haziran Cumartesi günü seçim mitingi için Manisa'da olacağım. Bugün polis kameraları ile aradıkları 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' haykırışlarıyla öfke ve acılarını ifade etmeye çalışanların tümü de aziz şehitlerimizin ruhlarıyla birlikte Manisa Sultanönü Meydanı'nda olacaklardır. Başbakan'ın emrindeki bütün kameraları ve görevlileri de Manisa meydanında bekliyor olacağımızı buradan ilan ediyorum.”

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.