
Şehir Tiyatroları'nın Kasım programı
3 Ekim’de sezonu 2 yeni oyunla açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kasım ayında da seyircisine 3 yeni oyunla merhaba demeye hazırlanıyor.
Kasım ayında İBB Şehir Tiyatroları oyunlarını, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Ümraniye Sahnesi Gaziosmanpaşa Sahnesi, olmak üzere toplam 6 sahnede seyircisi ile buluşturacak.
İBB Şehir Tiyatroları Kasım ayında, Jean Racine’nin yazdığı, Başar Sabuncu’nun yönettiği BAYAZIT
(YENİ OYUN), Federıco Garcıa Lorca’nın yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği BERNARDA ALBA’NIN EVİ (YENİ OYUN), Aziz Nesin’in yazdığı Y.Kenan Işık’ın yönettiği YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ (YENİ OYUN), Turgay Nar’ın yazdığı Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği DİVANE AĞAÇ (Yunus Emre), İsmet Küntay’ın yazdığı Engin Uludağ’ın yönettiği TOZLU ÇİZMELER, İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Engin Gürmen’in yönettiği CEZA KANUNU, Feraizcizade Mehmet Şakir’in yazdığı Erhan Yazıcıoğlu’nun yönettiği. İLK GÖZ AĞRISI, Haldun Dormen’in yazdığı ve yönettiği KANTOCU, Prof. İskender Pala’nın Yazdığı Ali Taygun’un yönettiği LEYLA İLE MECNUN, Ekrem Reşit Rey – Cemal Reşit Rey’in yazdığı Haldun Dormen’in yönettiği LÜKÜS HAYAT, Karen Blixen’nin yazdığı Kenan Işık’ın oyunlaştırıp yönettiği ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ Dersu Yavuz Altun’un yazdığı Eftal Gülbudak’ın yönettiği DOĞ GÜNEŞİM DOĞ, Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve yönettiği GÖKKUŞAĞI ALTINDA, Mürsel Yaylalı’nın yazdığı Savaş Barutçu’nun yönettiği TRAFİK CANAVARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?, Zerrin Akdenizli’nin yazdığı Ersin Umulu’nın yönettiği BİR YILDIZ SEÇ KENDİNE, Ayten Soykök’ün yazdığı Sevgi Sakarya’nın yönettiği TEMİZLİK ÜLKESİ oyunlarını seyirciyle buluşturacak.
Jean Racine yazdığı Başar Sabuncu çevirisi yönetmenliğini ve dekor tasarımını yaptığı BAYAZIT oyununda; kostüm tasarımı Canan Göknil, ışık tasarımı İlhan Ören, efekt tasarımı Feridun Ergün imzası taşıyor.
Oyunda; Can Başak, Mehmet Avdan, Şebnem Köstem, Hümay Güldağ, Ahmet Özaslan, Işıl Zeynep Tangör, Yonca İnal rol alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle: Murat Bağdat seferine çıkarken yönetimi Roksan’a bırakmış, Roksan Murat’ın kardeşi Şehzade Bayazıt’a âşık olmuştur. Bayazıt Murat tarafından öldürüleceğinden korkar; Roksan’ı sever görünür ama birlikte büyüdüğü Atiye ile aşk yaşamaktadır… Sarayda kalan Ahmet plan yapar: Murat İstanbul’a gelmeden Bayazıt Roksan ile evlenmeli ve tahta çıkmalıdır. Kardeşler arası iktidar mücadelesi aşk ile iç içe gelişir…
Federico Garcia Lorca’nın yazdığı Hale Toledo’nun dilimize çevirdiği ve Engin Alkan’ın yöettiği BERNARDA ALBA’NIN EVİ’nde dekor tasarımı Ayhan Doğan, kostüm tasarımı Nihal Kaplangı, ışık tasarımı Özcan Çelik, efekt tasarımı Levent Akman imzası taşıyor.
Oyunumuzda, Hülya Arslan, Sevil Akı, Bercis Fesçi, Oya Palay, Ayça Telırmak, Özlem Türkad, Ayşen Çetiner, Elçin Altındağ, Aslı Nimet Altaylar, Neslihan Öztürk, Yeliz Gerçek rol alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle: Güçlü ve varlıklı bir kadın olan Bernarda kocasını yeni maybetmiştir. Evini dış dünyaya kapatır, sekiz yıllık yas ilan eder. Yaşlı annesi, hizmetçisi ve sırdaşı Poncia ve beş kızı ile oturmaktadır. Aileyi despotça yönetir. Ev sanki ev değil, manastırdır. Baskı altındaki kızlar büyük sorunlar yaşar.
Aziz Nesin yazdığı, Y.Kenan Işık’ın yönettiği, YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ adlı oyunumuzda; müzik Timur Selçuk, dekor tasarımı Rıfkı Demirelli – M.Emin Kaplan, kostüm tasarımı Duygu Türkekul
koreografi Çiğdem Gürel – Ali Düşenkalkar, ışık tasarımı Fatih Mehmet Haroğlu imzası taşıyor.
YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZadlı oyunumuzda; Can Doğan, Derya Kurtuluş, Ergün Işıldar, Ezgim Kılınç, Hamit Erentürk, Hasibe Eren, Kahraman Acehan, Mehmet Bulduk, Mert Turak, Mevlüt Demiryay, Murat Güreç, Murat Üzen, Osman Gidişoğlu, Reyhan Karasu, Savaş Barutçu, Şevket Avşar, Tuğrul Arsever, Volkan Ayhan,Yalçın Avşar, Nurdan Kalınağa, Senem Oluz, Tankut Yıldız, Tolga Coşkun, Berk Samur, Göksel Arslan, Özgür Efe Özyeşilpınar, Başar Engin Tuğut, Cihan Kurtaran, Özge O’neill, Berna Adıgüzel, Selin Türkmen rol alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle: Yaşar okula başlarken nüfus kaydına göre ölmüş olduğunu öğrenir. Bundan sonra hiçbir olayda Yaşar yaşadığını anlatamaz. Ama iş babasının vergi borcunu ödemeye gelince “resmen ölü” olduğunu söyleyip kurtulamaz. Sevdiği kızla evlenemez, çünkü nüfusta kaydı yoktur. Babasından kalan mirası da alamaz. Yaşadığını ispat için başvurduğu bürokrasi girdabında kaybolur. Baba olur, oğlunu nüfusa kaydettiremez ve memura hakaretten hapse düşer.
2008 Yılında kıvançla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 85. yılı için ilk kez 24 Ekim’de sahnelenecek İsmet Küntay’ın yazdığı Engin Uludağ’ın yönettiği, dekor tasarımı Sabahat Çolakoğlu, kostüm tasarımı Aysel Doğan, dramaturg Gökhan Aktemur, ışık tasarımı Zilkifli Özdemir, efekt tasarımı Ö.Yaşar İŞLER’in yaptığı TOZLU ÇİZMELER’de Levent Üzümcü, Ertuğrul Postoğlu, İbrahim Can, Yıldıray Şahinler, Kutay Kırşehirlioğlu, Aslıhan Kandemir, Caner Çandarlı, Emre Narcı, Sevgi Sakarya, Rahmi Elhan, Münir Kutluğ, Murat Derya Kılıç, Süleyman Balçın, Ozan Gözel, Cem Uras rol alıyor.
İsmet Küntay’ın bu tarihsel misyon taşıyan oyunu I.Dünya Savaşı ve İstanbul’un işgalinin Türk insanı üzerindeki etkilerini anlatıyor. Yorgun, yenik ve bekleyiş içindeki Osmanlı subayı Rıfkı, işgalci subaylara ve işbirlikçilere karşı mücadele etmek için arkadaşlarıyla birlikte yola çıkar. Emperyalist güçlerin sindirdiği halk, İstanbul’da üretilen işgalci politikalardan habersiz, Anadolu’da büyümeye başlayan bağımsızlık hareketine destek verecektir.
Turgay Nar’ın yazdığı, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği, DİVANE AĞAÇ (Yunus Emre) adlı oyunumuzda; dekor tasarımı Hakan Atak, kostüm tasarımı Feyza Zeybek, koreografi Özge Midilli, dramaturg Dilek Tekintaş, ışık tasarımı Mahmut Özdemir, efekt tasarımı Ersin Aşar imzasını taşıyor
DİVANE AĞAÇ (Yunus Emre)adlı oyunumuzda; Erhan Abir, Tomris İncer, Zümrüt Erkin, Meriç Benlioğlu, Çağlar Yiğitoğullari, Eraslan Sağlam, Esin Umulu, Pelin Budak, Özge Midilli rol alıyor.
Moğol istilası sırasında Yunus Emre'nin anası Kün Ana, Yunus'u henüz doğurmuştur; loğusa halindeyken Albastı'ya girmiştir. Albastı içindeyken gördüğü sanrılar, hayaller, düşler içinde başka bir zaman diliminde Yunus Emre’nin mezarını aramaya başlar.Geçmişten bu güne Anadolu toprağının yetiştirdiği mutassavıfların ve gittikçe kaybolmaya yüz tutan kültürümüzün, ‘evrensel varoluşu’ açıklayan, tüm dünyaya kaynaklık etmiş felsefelerinin izindeki Kün Ana’yı yani Anadolu‘yu anlatmaktadır. 2007 Mevlana Yılı için repertuarımızda sergilenen “Can Ateşinde Kanatlar” oyununun hemen ardından Türkçe’nin en yalın ve zengin biçimiyle eserler vermiş ‘Yunus Emre’yi onun olmadığı fantastik bir zaman diliminde anlatan ‘Divane Ağaç’ adlı oyun ekim ayından itibaren Şehir Tiyatroları sahnelerinde seyirciyle buluştu.
Karen Blixen’nin yazdığı, Fatih Özgüven’in dilimize çevirdiği ve Kenan Işık’ın oyunlaştırıp yönettiği ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ adlı oyunu Kasım ayında Ümraniye seyircisiyle buluşacak
Oyunumuzun dekor tasarımı M. Nurullah Tuncer (Genel Sanat Yönetmeni), kostüm tasarımı Canan Göknil, dramaturgu Dilek Tekintaş, ışık tasarımı Fatih Mehmet Haroğlu, efekt ve müzik düzenlemesi Ersin Aşar imzası taşıyor.
Ölümsüz Öykü’de Tomris İncer, Erhan Abir,, Eraslan Sağlam, Pelin Budak, Murat Bavli, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle: “Kanton 'da yaşayan zengin, Cimri, acımasız bir çay taciri, yaşlılığında muhasebe defterlerinden başka okunacak şeylerin de olduğunu fark eder. Örneğin öyküler... Oysaki bildiği tek hikâye dünyadaki bütün gemicilerin, tayfaların bildiği uydurma, anonim bir öyküdür. Tacir bunu öğrenince öfkelenir ve bildiği bu tek hikâyeyi gerçekleştirmeğe" karar verir.”
Feraizcizade Mehmet Şakir’in (1853-1911) yazdığı, Yılmaz Öğüt’ün uyarladığı,Erhan Yazıcıoğlu’nun sahneye taşıdığı İLK GÖZ AĞRISI adlı oyunumuzun dekor tasarımı Nilgün Gürkan, kostüm tasarımı Ayşen Aktengiz, oyun şarkısı, söz- müzik Hazım Körmükçü, müzik planlama Hüseyin Tuncel, koreografi Eftal Gülbudak, ışık tasarımı Ceyhun Ergül ve efekt tasarımı Levent Akman imzasını taşıyor.
Türk Tiyatrosunun en eski örneklerinden biri olan oyunumuzda, seyircilerimize evlilik müessesesinde yaşanan sorunlar komedi tadında sunuluyor. Bursa Ahmet Vefik Paşa’nın açtığı tiyatroda onunla birlikte çalışmış ve hocalık yapmış olan komedya yazarımız Feraizcizade Mehmet Şakir, İlk Göz Ağrısı’nda, evlilik kurumu ve dönemin evlenme adet ve geleneklerini komedi formunda işliyor.
Oyunumuzda, Bestem Türen, Selçuk Yüksel, Gül Akelli, Uğurtan Atakan, Burteçin Zoga, Gürol Güngör, Funda Postacı Kıpçak, Ümit İmer, Yonca İnal, Işıl Zeynep Tangör, Aslı Narcı, Emre Narcı, Esra E. Karabaş, Güneş Han, Pınar Aygün, Esra Ede, Gökhan Eğilmezbaş, Doğan Altınel, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay rol alıyor.
İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Engin Gürmen’in yönettiği CEZA KANUNU sahtekarlık dolu hayatlar ve çarpık bir düzen hakkında bir komedi: “Sevgilisinin evindeyken polis baskınına uğrayan çapkın zengin Amberi Bey bir polisi tokatlayınca mahkemelik olur; bir ay hapse mahkum edilir. Karısının bu durumu öğrenmesinden korkan Amberi çare arar: kendisinin yerine okul arkadaşı İrfan hapse girecek, karşılığında para alacaktır…”
Oyunun dekor tasarımı Özhan Özdil, kostüm tasarımı Aysel Doğan, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu imzası taşıyor.
Oyunda Seda Fettahoğlu, Nurseli Tırışkan, Mehmet Gürhan,, Ceylan Çete, Defne Gürmen Üstün , Sevtap Çapan, C. Ahhan Şener, Candan Sabuncu, Emin And, Kubilay Penbeklioğlu, Erkan Sever ve Yalçın Boratap rol alıyor.
Prof. Dr. İskender Pala’nın yazdığı, müziklerini Yalçın Tura’nın bestelediği LEYLA İLE MECNUN müzikali’ni (Aşkın Gizli Tarihi) Ali Taygun yönetti. Müzikalin dekor ve kostüm tasarımını Ali Cem Köroğlu, ışık tasarımı Önder Baykul, hareket tasarımını Pınar Ataer, dramaturgisini Tarık Günersel gerçekleştirdi.
Oyunumuzda koro şefi Gökçen Koray ve orkestra şefliğini Erdem Çöloğlu’nun yaptığı oyunda; Ahu Karaduman, Alp Köksal, Arda Alpkıray, Aslı Sekil , Bahar Özge Göze,Başar Tuğut, Berk Samur , Berna Adıgüzel, Bilal Doğan, Burak Bayraktar,Caner Peçenek, Cihan Kurtaran, Doğan Şirin, Ece Okay, Ece Yönt,Ergün Işıldar, Ersin Umulu, Gökmen Kasabalı , Göksel Arslan, Gülçin Akhan,Gülsem Mutlu, Güzin Özyağcılar, Işık Yönt, İbrahim Ulutaş, Mehmet Tıknaz ,Mete Taşın, Metin Çoban, Murat Çoruh, Murat Taşkent, Nazlı Gülüm Köker,Nurdan Kalınağa, Oğuz Turgutgenç, Okan Patırer, Özge O’neill,Özgürefe Özyeşilpınar ,Pınar Alkan,Selin Türkmen, Senem Oluz,Senem Yıkılmaz,Serap Göğüş, Serhat Kural, Sibel Mutlu, Suphiye Günaltay ,Tankut Yıldız,Tolga Coşkun, Toron Karacaoğlu, Tülay Uyar, Yasemin Güvenç, Zeynep Begüm Torunoğlu, Zeynep Özyağcılar, Zuhal Yunga rol alıyor.
Müzikalin konusu kısaca şöyle: “İki genç birbirine âşık olur. Bunun üzerine görüşmeleri engellenir. Kays Leyla’dan vazgeçmek istemez. Davranışlarını garipseyen etraf ona “mecnun” demeye başlar. Delikanlı Leylâ için her şeyi yapmaya hazırdır. Âşıkların birliğini savunanlar engel olanlarla çatışmaya başlar…
Haldun Dormen’in yazıp yönettiği "KANTOCU" adlı müzikalin müzikleri Serpil Günseli, müzik direktörlüğü Selim Atakan, dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı Nihal Kaplangı, koreografisi Selçuk Borak, ışık tasarımı Cengiz Özdemir, efekt tasarımı Hidayet Öztürk imzasını taşıyor.
KANTOCU oyununda Mert Turak, Aslı Aybars,Emrah Özertem, Ersin Sanver, Müge Çiçek, Demet Bozyaka, Selma Kutluğ, Çağrı Hün, Murat Coşkuner , Ali Gökmen Altuğ, Zeki Yildirim, Volkan Ayhan, Özgür Kaymak Tanik, Nagehan Erbaşi, Osman Gidişoğlu, Yavuz Şeker, Vildan Türkbaş, Özlem Türkad, Ersin Umulu, Murat Üzen, Murat Güreç, Hamit Erentürk, Nur Saçbüker, Reyhan Karasu rol alıyor
KANTOCU müzikali’nin konusu kısaca şöyle: Verjin Bursa’da bir çadır tiyatrosunda çalışan, büyük beğeni toplayan bir kantocudur. Günlerden bir gün İstanbul’da tiyatrosu olan ünlü komik-i şehir Kenan Efendi’den İstanbul’a gelip tiyatrosuna katılması için bir teklif alır. İstanbul’a gitmekten korkmasına rağmen kabul eder. Orada kendini Ankaralı bir zahireci olarak tanıtan Cemil’le tanışır, iki genç arasında bir ilişki başlar. Cumhuriyet ilanından birkaç ay sonra Verjin, bir çete savaşında ölen Cemil’in yasını tutmaktadır. Bir gün Kemal Efendi onu ziyarete gelir ve yeni operetinde rol teklif eder. Verjin bu öneriyi kabul ederek Direklerarası’nın renkli dünyasına yeniden katılır. Gelişen olaylar renkli bir gösteriyle sonuçlanacaktır
LÜKÜS HAYATmüzikali, tiyatro seyircisinin gönlünde taht kurmuş ve adını tiyatro dünyasına altın harflerle yazdırmış bir oyunumuz. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Cemal Reşit Rey’in müziklerini bestelediği müzikallerin ‘duayeni’ Lüküs Hayat’ı Haldun Dormen yönetti. Koreografisi Selçuk Borak, dekoru Nilgün Gürkan, kostümleri Canan Göknil, müzik düzenlemesi Esin Engin, müzik yönetimi Hakan Elbir imzasını taşıyor.
LÜKÜS HAYAT oyunumuzda Zihni Göktay, Funda Postacı, Savaş Barutçu, Derya Kurtuluş, Sezai Aydın, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, İrem Arslan, U.Arda Aydin, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tuğrul Arsever, Ümran İnceoğlu, Çağlar Yiğitoğulları, Can Ertuğrul, Samet Hafizoğlu, Cem Uras , Reyhan Karasu, Müge Çiçek rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle: “Küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. İkilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur.”
Doğ Güneşim Doğ: (Çocuk Oyunu) Aziz Nesin’in aynı adlı öyküsünden ve Ferhat ile Şirin masalından da öykünerek Dersu Yavuz Altun tarafından kaleme alınan Doğ Güneşim Doğ’u Eftal Gülbudak yönetti ve koreografisini gerçekleştirdi. Doğ Güneşim Doğ’da müzik Cem Ulu, dekor tasarımı Sabahat Çolakoğlu, kostüm tasarımı Aysel Doğan, dramaturgi Dilek Tekintaş, ışık tasarımı İlhan Ören, efekt tasarımı Can İşitmen imzası taşıyor.
Oyunumuzda Aslı Nimet Altaylar, Ceylan Çete, Hamit Erentürk, İrem Arslan,, Melike Altınbaran, Murat Güreç, Murat Üzen, Özge Midilli, Volkan Ayhan, Selim Can Yalçın, Zafer Kırşan ve Ümran İnceoğlu rol alıyor.
Oyunumuz, sorunların gayretle kararlılıkla aşılabileceğini, okumanın ve aklın önemini, çalışmanın erdemini vurgulamaktadır.
Bir Yıldız Seç Kendine: (Çocuk Oyunu) Zerrin Akdenizli’nin yazdığı Ersin Umulu’nın yönettiği Bir Yıldız Seç Kendine adlı oyunumuzun dekor tasarımı Gamze Kuş, kostüm tasarımı Nihal Kaplangı, müzikleri Murat Bavli, koreografi Yasemin Gezgin, dramaturgisi Gökhan Aktemur, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu, efekt tasarımı Levent Akman imzası taşıyor.
Oyunumuzda Nur Saçbüker, Sevtap Çapan, Ali Mert Yavuzcan, Caner Bilginer, Yalçın Avşar, Aslı Aybars rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle:Cici ve Sisi annelerinin ölümünden sonra günlerini değirmende babalarına yardım ederek geçirmektedir. Cici’nin çalışkan, uslu bir kız olmasına karşın Sisi tembel ve yaramaz bir çocuktur. Hem evde hem de değirmende bir yolunu bulup bütün işleri Cici’nin üstüne yıkmayı başarır. Aslında her ikisi de değirmendeki işlerden yorulmuştur. Arkadaşlık ve dostluk üzerine bir oyun…
Trafik Canavarını Gördünüz mü?:(Çocuk Oyuu) Mürsel Yaylalı’nın yazdığı Savaş Barutçu’nun yönettiği Trafik Canavarını Gördünüz mü? adlı oyunumuzda dekor tasarımı M. Emin Kaplan, kostüm tasarımı Gamze Kuş, müzik Alper Maral, koreografi I. Zeynep Tangör, dramaturgi Gökhan Aktemur, ışık tasarımı Murat Özdemir, efekt tasarımı Cihan İhsan Aydoğdu imzası taşıyor.
Oyunumuzda, Osman Gidişoğlu, Çağrı Hün, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Elçin Altındağ, Seda Fettahoğlu, U.Arda Aydın, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle:Trafik sorununu çözebilmek için uzaydan Mavi Gezegenden yardım istenir. Uzaylı dostumuz Yoyo gelip dünyadaki trafik canavarını yakalayacaktır. Dağ, taş, köy, kasaba, şehir de Trafik Canavarı aranır, tabiî ki de bulunur ve yakalanır. Sorun bittiği zannedilen yerde iken aslında yeni başlamıştır. Trafik sorununu yaratan canavar mıdır? Yoksa insanların da bu canavarda payları var mıdır? Bu otobüs her hafta sonu saat tam 11.00’de yüzlerce yolcusu ile müzikli ve renkli bir yolculuğa çıkıyor. Yolcular arasında yer almak isteyen çocuk seyircilerimizi bekliyoruz…
Gökkuşağının Altında (Çocuk Oyunu ) Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve yönettiği Gökkuşağının Altında adlı oyunumuzda müzikler Selim Atakan, dekor tasarımı Sabahat Çolakoğlu, kostüm tasarımı Aysel Doğan, koreografi Eftal Gülbudak, ışık tasarımı Fatih Mehmet Haroğlu, efekt Ersin Aşar imzası taşıyor.
Oyunumuzda Ergun Üğlü, Çağlar Yiğitoğulları, Aslı Narcı, Samet Hafızoğlu ve Selin İşcan rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle:Gökkuşağı kumpanyasında çalışmakta olan palyaço Paço, sihirbaz madrabaz, balerin narin ve müzisyen Chopen çocukların en çok kendilerini alkışlamasını ve kumpanyanın bir numarası olak için sürekli birbirlerinin gösterilerini bozmaktadır. Ancak bir gün çok kötü geçen bir gösterinin sonunda kumpanyanın müdürü bonzo onları kumpanyadan kovar. Sevgiyi ve arkadaşlığı öğrenmeden onlarla çalışmayacağını söyler. Dört kafadar ne yapacaklarının bilemez halde yola koyulurlar.
Temizlik Ülkesi (Çocuk Oyunu ) : Ayten Soykök’ün yazdığı Sevgi Sakarya’nın yönettiği Temizlik Ülkesi oyunumuzda; müzik Mertol Şalt, dekor -kostüm tasarımı Zuhal Soy, koreografi Çiğdem Gürel
dramaturg A.Zuhal Ergen, ışık tasarımı Murat Selçuk, efekt tasarımı Umut Yüzbaşıoğlu imzası taşıyor
oyunumuzda; Sevil Akı, Caner Çandarlı, Can Ertuğrul, Funda Köseoğlu, Ozan Gözel, Ezgi Sümer Yolcu, Berna Oğuzutku Demirer, Pınar Aygün, İbrahim Gündoğan, Reyhan Karasu rol alıyor.
Oyunumuzun konusu kısaca şöyle: Temizlikten hoşlanmayan “Pislikler” ülkedeki bütün “Temizler”e düşmandır. Pislikler her yeri kirletmek için bir sürü pislik ederler. Temizler bu durum karşısında önce zorlanır, sonra haklı bir başarı kazanırlar.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.