Şeffafım diyen Keskin’in ironileri, Eyüp Çakar’ı dahi çileden çıkardı!

Şeffafım diyen Keskin’in ironileri, Eyüp Çakar’ı dahi çileden çıkardı!

Komisyonlarda gündeme gelen konularla ilgili bilgilerin talep edilip verilmemesine rağmen, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in açık ve şeffafım demesi, birde ironi yapması mecliste sakinliği ile bilinen Eyüp Çakar’ı dahi çileden çıkardı.

Şişli Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda yine ilginç diyaloglar yaşandı. Muammer Keskin’in gelen eleştirileri ört pas etmek için yaptığı hamle yine mecliste gerginliklerin yaşanmasına neden oldu.

KESKİN, SAKİNLİĞİ İLE TANINAN EYÜP ÇAKAR’I DA ÇİLEDEN ÇIKARDI

Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Eyüp Çakar’ın komisyonlarda meclise gelecek konular hakkında bilgi verilmemesini eleştirmesini, Muammer Keskin’in salgın hastalık var, deprem gerçeği var, siyasi söylemlerle eleştiri yapmayın demesi, yine ortalığın yine gerilmesine neden oldu.

Talep edilen bilgiler karşısında ilk önce başkanın talimatı denilmesi, gösterilen eleştiriden sonra da hukuken aykırı denilmesi, sonra meclis başkan vekili olan Çetin Keçeli'yi dahi aramasına rağmen sorunun çözülmemesi, Muammer Keskin'in de ironi yapması sakinliği ve esprili kişiliği ile bilinen Ak Parti Meclis Üyesi Eyüp Çakar’ın daha fazla çileden çıkmasına neden oldu.

EYÜP ÇAKAR, TALEP EDİLEN BİLGİLERİ ALAMIYORUZ DEDİ      

Ak Parti Meclis Üyesi Eyüp Çakar, komisyonlarda görüşülen konularla alakalı meclis üyesi arkadaşlarının bilgi talep etmesi üzerine, size bilgi veremeyiz denildiğini ifade etti.

EYÜP ÇAKAR: “BİLMEDİĞİMİZ KONUYU NASIL OYLAYACAĞIZ”

Bir meclis üyesi, görev aldığı komisyonlarda bilgi, belge ve evraklara ulaşamaz ize biz neyi değerlendirip oylayacağız. Bu durumun bir çözüme ulaştırılması gerekir.

Bende bir komisyon üyesi olarak evrak istedim. Bana da evrak ve bilgiler verilmedi. Bir Hukuk Komisyon Üyesi olarak benim evrak istemem, inceleme yapmam hukuken hakkım.

“OYLAYACAĞIMIZ KONULARIN EVRAKLARI BİZE VERİLMİYOR”  

Evraklar 2 Kasım’da havale edilmiş. Yani görüşülen konular Kasım Ayı’ndaki işlemler. Bu Kasım Ayı’ndaki evraklar bize 2 Aralık’ta gönderiliyor. Komisyonda görüşülüp meclis gündemine getirilecek evraklar hazır durumda demektir.

Biz gelen gündemle birlik komisyonlardaki görüşülen konularla ilgili bilgileri talep etmemize rağmen bize verilmedi.

“TOPLANTI SAATİNDE EVRAK VERİLİYOR”

Bizim talebimiz üzerine komisyon toplantısı esnasında evrakların verilebileceği söylendi. Biz konuları hangi zaman diliminde araştırma ve değerlendirme yapabileceğiz. Biz komisyonlara gelen konuları okuyup, inceleyip, değerlendireceğiz ki, oylayabilelim.

Eyüp Çakar, Perşembe günü olacak olan meclis toplantısında görüşülecek konular Çarşamba günü saat 14.00’e kadar bize ulaşmamıştır.

“BİZE VERİLEN YAZIDA DA AÇIKLIK YOK”

Komisyon toplantısı başladığında da, ısrarla bilgi ve belge istememize rağmen bize bir üst yazı olan içerik ve detayların verilmediği bir yazı verildi.        

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, komisyon toplantılarındaki konularla ilgili bilgi alamıyoruz diyen Eyüp Çakar’ın eleştirisinden sonra söz aldı.

KESKİN, EYÜP ÇAKAR’A “SİYASETEN ELEŞTİRİ YAPMAYIN” DEDİ

Hiçbir yerde sizin talep ettiğiniz gibi böyle bir uygulama yok. Koronavirüs salgının ve depremin konuşulduğu böylesi bir ortamında siyaseten birtakım eleştiri yapmak için söylemlerde bulunmayın dedi.

Eyüp Çakar, Muammer Keskin’in olayları çarpıtması üzerine tekrar söz aldı.

“SİZ, BİZİ ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ”

Biz, yaşadığımız olayları nedenleriyle birlikte anlattık. Ona rağmen biz ya anlaşılmak istenmiyoruz ya da eski usul devam etsin deniliyor.

Şişli Belediyesi’nin komisyon üyeleri toplanıyor. Bu komisyon üyelerine gerekli bilgi verilmiyor. Biz diyoruz ki, komisyona gelen konular hakkında bilgi verilemesini istiyoruz. Bizim konumuz bu.Usul esastan önce gelir.

“İLK ÖNCE, BAŞKANIN TALİMATI DENİLDİ”

Bize bir taraftan başkanın talimatı denildi, diğer taraftan hukuka aykırı denildi. Ben de bir meclis başkan vekili olarak sizi (Çetin Keçeli) aradım ve durumu izah ettim. Dedim ki, bilgi ve belge alamıyoruz. Komisyonlarda görüşeceğimiz konular hakkında bilgimiz yok dedim.

“SONRADA HUKUKEN VERİLEMZ DENİLDİ”  

Biz bilgi ve belgelerin verilmemesinin yasal bir dayanağı var mı diye soruyoruz? Bize yasal olmadığı beyan edildi. Bizde diyoruz ki, bir meclis ve komisyon üyesi olarak bilgi ve belgelerin verilmemesiyle alakalı hangi yasal engel var, gösterin diyoruz.

 “BAŞKAN, DEPREM VE AFETTEN BAHSEDİYOR, KONU O DEĞİL”

Sayın Başkan da, duygusal bir durum varmış gibi anlatıyor. Deprem, afet, insanlıkla ilgili konulardan duygusallıkla bahsediyor.  Bizim bahsettiğimiz konu bu değil. Biz depreme de, salgın haslıklara da, insani değerlere de bir sözümüz yok. Biz usule itiraz ediyoruz.

“DEPREM VE AFET İÇİN YETKİ İSTEMİNEZE GEREK YOK”

Ayrıca, bu deprem ve salgın haslıklarla ilgili yetki vermemize de gerek yok. Bu kadar zaman kaybetmenin gereği de yok. Sosyal belediyeciliğin asıl konularıdır bunlar. Bizzat belediyeciliğin önde gelen konuları arasındaki bir konuyu sanki biz engel oluyormuşuz havasının yaratılmasına gerek yok.

Biz Ak Parti olarak şimdiye kadar hiç red oyu vermedik. Ama yapılan bu usul, bizim red oyu vermemize neden oldu.     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum