"Seçimler Yapılacak"

"Seçimler Yapılacak"

İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçimlerin güvenlik içinde geçeceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, ''seçimleri sabote etmek ve fesat karıştırmak isteyenler, vatandaşların tehdit ve şantajla hür iradelerini ortaya koymalarını engellemeye yönelik eylem ve girişimlerde bulunacak olan hiçbir kötü kişiye fırsat verilmeyeceğini'' söyledi.

Toplum destekli polis hizmetlerinde kullanılmak üzere 16 motosiklet ve kullanılmayacak durumda olan araçların mubadelesi ile alınan 10 aracın teslimi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Bakan Güneş, törende yaptığı konuşmada, toplum için güvenlik hizmetinin vazgeçilmez olduğunu, artık çağımızda olayların olmadan önce önlenmesi ve önleyici kolluk hizmetlerine büyük ağırlık verildiğini belirtti.

Olayın aydınlatılması ne kadar önemliyse olayların önlenmesinin de toplumun huzuru için çok önemli olduğuna dikkat çeken Güneş, bu araçların kazandırılmasıyla Diyarbakır'da önleyici kolluk hizmetlerine büyük bir rahatlık kazandırılacağını bildirdi.

Emniyet teşkilatının her geçen yıl daha iyi teknolojik imkanlarla donatıldığını, hayati derecede önemli görevlerini yerine getirmesi için devlet ve hükümetin her türlü imkanı sağladığını aktaran Güneş, suçların aydınlatılması, suç işleyenlere ulaşılmasında artık Türkiye'nin gelişmiş pek çok Avrupa ülkesinden önde bulunduğunu dile getirdi.

Önleyici kolluk hizmetleri konusunda yapılması gereken birçok iş bulunduğunu, bundan sonra çalışmaların bu noktada yoğunlaştırılacağını belirten Güneş, 25 ilde devam eden toplum destekli polis hizmeti çalışmasının çok önemli olduğunu, çalışmayla ilgili olumlu tepkilerin alındığını, bundan sonra yapacakları çalışmayla bu uygulamayı tüm illerde yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

-SEÇİMDE GÜVENLİK-

Diyarbakır'da 2 gündür incelemelerde bulunduğunu, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimler öncesinde alınması gereken tedbirleri görüştüklerini ifade eden Güneş, şöyle dedi:

''Diyarbakır ve çevre illerimizden gelen güvenlik güçleri arasında çok güzel bir koordine mevcuttur. Bu seçim sürecinde de huzur ve güven ortamı içerisinde ülkemiz bu seçimleri gerçekleştirecektir.

Bu seçimleri sabote etmek ve fesat karıştırmak isteyen, vatandaşın tehdit ve şantajla hür iradelerini ortaya koymalarını engellemeye yönelik eylem ve girişimlerde bulunacak olan hiçbir kötü kişiye fırsat verilmeyecektir. Arkadaşlarımız bu konudaki çalışmalarının gayret ve iradelerini görmekten büyük memnuniyet duydum.''

-POLİS TEŞKİLATINDA YENİ BİR KONSEPT-

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da, polis teşkilatının vatandaşına daha iyi hizmet vermenin çabası içerisinde olduğunu belirterek, ''İnterpol belgelerine baktığımızda Türk polisi olarak dünyanın pek çok ülkesinde özellikle olayları çözme bakımından çok öndeyiz. Bu oran Türk polisinde yüzde 66 iken, Alman polisinde yüzde 54'ler civarındadır. Bu rakamlar yüzde 35'lere kadar iniyor'' diye konuştu.

Polis teşkilatı olarak olayları çözmede, aydınlatmada, sonuçlandırmada, kısa sürede hareket edebilme noktasına geldiklerini belirten Köksal, hizmet birimlerinin her geçen yıl geliştiğini anlattı.

Artık polis teşkilatında yeni bir konsept geliştirdiklerini ifade eden Köksal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Olayları çözmenin yanı sıra olayları önlemek için neler yapabiliriz? Bu anlamda yapılan çalışmalarda özellikle toplum destekli polis hizmetleri ön plana çıktı. Asayiş suçlarını önlemede yeni bir proje hazırladık. O da hayata geçirildi. Daha pek çok projemiz hazırlanıyor. Buradaki amaç suçları önlemek ve suçlar olmadan önce alınacak tedbirlerle suç olmasını önlemektir. Bu noktada polislerin mutlaka sokağa çıkması, insanlarla ilişki içerisine girmesi, insanların daha çok olduğu mahallelerde dolaşması gündeme gelmektedir. Bu noktadan hareketle Diyarbakır'daki polisler motosiklet ve otomobillerle mahallelere girecek ve hızlı hareket edecektir.''

İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise değişime ve gelişmeye en çabuk ayak uyduran kuruluşların başında gelen polis teşkilatının halkın huzurunun sağlanmasında, suç ve suçlularla mücadelede her türlü yeni yapılanmayı hızla gerçekleştirdiğini söyledi.

Suç ve suçlulukla mücadelede, insan haklarını koruyarak daha yaşanılır bir ülke oluşturmak amacıyla toplumun tüm kesimleriyle hareket eden ve kendini sürekli geliştiren teşkilatın, her türlü suç ve suç örgütleriyle mücadele ve asayişin temini yanında teknolojik imkanlardan yararlanarak modernizasyonunu sağlandığını anlatan Çatalkaya, Diyarbakır'da toplum destekli polislik büro amirliğinin geçen yıl kurulduğunu sözlerine ekledi.
Daha sonra araç ve motosikletlerin geçişi yapıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.