Seçimde ya millet hakim olacak, ya da 'Oligarklar'

Seçimde ya millet hakim olacak, ya da 'Oligarklar'

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ''22 Temmuzda ya millet hakim olacak, ya da görevli ama sorumsuz oligarklar'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ''22 Temmuzda ya millet hakim olacak, ya da görevli ama sorumsuz oligarklar'' dedi.

Bakan Koç, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 74 Numaralı Tarım Kredi Kooperatifi İş Merkezi'nin töreninde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin hükümetin yaptıklarını anlatmak için buraya geldiğini belirterek, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerin önemli olduğunu söyledi.

Koç, şunları kaydetti:

''Bu seçim de siz mi hakim olacaksınız, görevli ama sorumsuz olan oligarklar mı? Yani, sen, ben, bizim oğlanların hakim olacağı seçimi mi olacak? 22 Temmuzda ya millet hakim olacak, ya da görevli ama sorumsuz oligarklar. Biz, sizin hakim olmanız için uğraşacağız. Oligarkın elinde güç var ama hesap vermiyor. Biz, 'elinde güç olsun ama size hesap versinler' diyenlerdeniz. Biz, bu bölgeden çıkan rahmetli Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sözünden yola çıktık, bu yetmiyor dedik. 'Söz ve karar milletindir' dedik. Bir baktık bir çok insan birleşmiş 'karar devletin olsun' diyor. Ama karar milletin olacak. Bu seçim böyle geçecek.''

     

''SİZİN HAKİMİYETİNİZİ İSTİYORUZ..."

Kimseye öfke duymadıklarını, diklenmediklerini ifade eden Koç, herkesin karakterinin gereğini yerine getirdiğini bildirdi.

''Sudan bahanelerle sudan kaçanları suda boğun. Bizim söylediğimiz bu'' diyen Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

''Sizin hakimiyetinizi istiyoruz. Sizin hakim olmanızı kim isterse onu seçin. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyen Atatürk'ün sözlerinin yerine gelmesi için, Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sözlerinin yerine gelmesi için bu seçimi istiyoruz. Başkalarının hakim olması, günü birlik tedbirlerle ülkeyi nereye götürürler bilmem. 81 ilde 24 bakan 350 milletvekili ile sizden oy istemiyoruz. Sizin hakimiyetinizi istiyoruz. Böyle bir noktaya geldik. Ne zaman millet hakim olursa ülke yükseliyor. Ne zaman oligarklar hakim oluyorsa ülke kendi içine kapanıyor. Antidemokratik ortamda hırsıza hırsız dahi diyemiyorsunuz. Ülkede muhalefetin olması demokrasinin gereğidir, ancak muhalefetin milletten yana tercihini koyması, oligarkların yararına karara muhalefet etmesi gerekir.'' Bakan Koç, seçimlerin bir gün dışında turizme yararlı olacağını da kaydetti.

 

YABANCILARI DİNLEDİ

Öte yandan Bakan Koç, yemek yediği bir restoranda Kuşadası'na yerleşen bir grup yabancıyla da görüştü.

Basına kapalı olarak yapılan görüşmede yabancıların ''Kuşadası'nda mülk aldıklarını, ancak vergi memurlarının kendilerini çok sıktığını söyledikleri'' öğrenildi.

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine Bakan Koç, şunları söyledi:

''Onları dinledik. Metotlarda yanlışlık olabilir. Bunların düzeltilmesi için Sayın Maliye Bakanımızla görüşeceğiz. Ama vergi de devletimizin vazgeçemeyeceği bir şey... O kontroller de sürecek. Ev alıp yabancılara kullandıran, vergisini ödemeden ikametçilik yapmak da kanunlarımızda yasaktır. Her şeyi usulü dahilinde yapmak zorundayız.''

 

OLİGARK NEDİR?

Oligark Rusça bir tabir. 1990'lardaki özelleştirmeler sırasında büyük ve önemli eski Sovyet işletme, maden, petrol ve diğer ekonomik varlıkları çeşitli vasıtalarla ucuza kapatan kapkaççı işadamları için kullanılıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.