Sarıgül'ün Yol Haritası Belli Oldu

Sarıgül'ün Yol Haritası Belli Oldu

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yol haritasını netleştiriyor. Sarıgül, 11 Aralık günü genel merkeze giderek adaylık başvurusunda bulunacak. 15 Aralık'ta ise İstanbul'da şölen düzenley

      Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''siyasetteki akıl hocam'' dediği Hüsamettin Özkan ile yaptığı görüşmenin ardından yol haritasını da netleştirdi. Sarıgül, Aralık ayı içinde hem aday adaylığını açıklayacak, hem de kampanyasına başlayacak.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül'ün planlaması ve yol haritası şu şekilde:

4 ARALIK: Sarıgül, Star TV'nin ana haber bültenine katılacak ve soruları yanıtlayacak. Sarıgül, bu gece adaylığa ilişkin net mesaj vermeyecek. Bunun yerine pazar günü Zeytinburnu'nda düzenleyeceği açık hava toplantısına çağrı yapacak.

8 ARALIK: Sarıgül, pazar günü Zeytinburnu CHP İlçe Başkanlığı önünde halkla buluşacak. Burada, "İstanbul'u kazanmak için desteğinizi bekliyorum'' diyecek.

11 ARALIK: Sarıgül,  Ali Topuz ve Onur Kumbaracıbaşı ile birlikte CHP Genel Merkezi'ne gidecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için dilekçe verecek.
      Diğer bir bilgiye göre, MYK'nın başlamasından bir saat önce verilecek olan dilekçe, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hemen işleme koydurulacak. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün resmi başvurusunun gelmesinin ardından Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağıracak.

14 ARALIK: Parti Meclisi, cumartesi günü olağanüstü toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu bu toplantıda 300 belediye başkanının yanı sıra, Sarıgül'ün adaylığını da oylatacak. Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı PM'den sorunsuz geçtiği taktirde, seçim kampanyasını başlatacak.

15 ARALIK: Sarıgül, aday ilan edilmesinin ardından, Zeytinburnu'ndaki Sinan Erdem Spor Salonu'nda Halk Şöleni düzenleyecek. Ve seçim kampanyası resmen başlayacak. Şölene Kılıçdaroğlu'nun katılması da bekleniyor. Sarıgül kampanyasında ''DOĞRUSU CHP - DOĞRUSU SARIGÜL'' ile "BENİM OYUM ELBETTE CHP'YE- ELBETTE SARIGÜL'E" sloganlarını kullanacak. Kampanyayı Osman Uslu'nun sahibi olduğu Yorum Ajans yürütecek.

İlçeler için ne düşünüyor?

     Edinilen bilgiye göre, Sarıgül bir süre önce yapılan eğilim yoklamalarında birinci seçilen ancak seçimi kazanma ihtimalinin düşük olduğuna inandığı kişileri ''ikna etme ve adaylıktan çektirme görevi''ni üstlenecek. İlçelerde birlikte çalışmak istediği adayların atanması için eğilim yoklamasında öne çıkan isimlerle görüşme görevini üstlenecek olan Sarıgül, "Eğilimde çıktınız ama kamuoyu yoklamalarında çıkmadınız'' diyerek yumuşak geçişi sağlamaya çalışacak.
    Sarıgül, bu sırada çeşitli ilçelerde kimlerle çalışmak istediğini de Kılıçdaroğlu'na deklare edecek. Sarıgül'ün birlikte çalışmak istediği isimlerin bazıları ise şunlar:

KADIKÖY: Hüseyin Sipahi

BAKIRKÖY: Lütfi Arıboğan

ESENYURT: Mehmet Ali Tüy

BEYKOZ: Necmi Hayal

PENDİK: Mehmet Salih Usta

KÜÇÜK ÇEKMECE: Sedat Doğan

SARIYER: Erol Aydın

EYÜP: Seçkin Özdemir ya da Murat Haznedar

ŞİŞLİ: Monik İpekel

BAHÇELİEVLER: Turan Aydoğan

Bilindiği üzere, Esenyurt'ta bir süre önce adaylığını açıklayan Gürbüz Çapan ile Sarıgül'ün arası Ali Topuz yüzünden açıldı. Sarıgül bu bölgede Mehmet Ali Tüy'ü aday yapmak istiyor. Sarıgül, ilçe belediye başkan adaylarının Ocak'ta açıklanmasını da talep ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.