Sarıgül'ün Amerikalı Misafiri

Sarıgül'ün Amerikalı Misafiri

Yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, aynı günün akşamı İstanbul'da sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.

     Cumartesi günü Ankara'da binlerce kişinin katıldığı törenle yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı günün akşamı İstanbul'da sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.
     Sarıgül, Anadoluhisarı'ndaki 'Uskumru' adlı balık restoranında ABD'li eski diplomat ve düşünce kuruluşu Middle East Centre'ın yönetici Richard Murphy ve eşiyle görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve eşi Mevhibe Loğoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişilik heyetin eşlik ettiği görüşme 3 saate yakın sürdü. ABD'de yaşayan bir Türk işadamının, Sarıgül ile yakından tanışan kardeşinin organize ettiği gecede, Hürriyet'in edindiği bilgilere göre ağırlıklı İstanbul yerel seçimleri konuşuldu.


Murphy'den soru yağmuru
     Murphy, çoğunlukla Sarıgül'e nasıl bir seçim çalışması yapacağı yönünde sorular yöneltti. Sarıgül, şaşırtıcı ve başarılı bir program uygulayacağını belirterek "İstanbul'da seçimi alacağım" dedi. Sarıgül "Kazanırsanız neler yapacaksınız" sorularına ise toplumun her kesimini rahatlatacak, ayrışmayı önleyecek projeler geliştirdiklerini; toplumla iç içe bir belediyeciliği İstanbul'un tümünde uygulayacağını, hizmeti öne çıkaracağını; toplumla kavgaya girişmeyeceğini ifade ederek Şişli'den örnek verdi. Murphy'nin "Yeterince muhafazakar değilsin diye sizi suçlarsa ne diyeceksiniz" sorusunu şaşkınlıkla karşılayan Sarıgül'ün yanıtı özetle şöyle oldu: "Benim duruşum ve muhafazakar değerler konusundaki tutumun toplumun açık bilgisinde. Sadece ben değil, ailem de muhafazakar değerler konusunda örnek bir yapıya sahiptir. Benim için toplumun tümünü kucaklamak önemlidir. Beni muhafazakar değerler konusunda sorgulamak hiç bir sonuç yaratmaz, bunun toplumda bir karşılığı olmaz."

Hiçbir zaman "adayım" diyemem
    Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün Ümraniye'de bir alışveriş merkezinde 'Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla' adlı kitabının imza gününe katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin "Aday olmak benim şahsım için önemli bir olay değildir. Ben hiçbir zaman 'adayım' diyemem. Önümüzdeki pazar günü saat 12.00'de CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğim. Ziyaret esnasında belli görüşlerimi kamuoyuyla paylaşacağım" dedi. Sarıgül, oy vermeyen yurttaşların da bir dahaki seçimlere kadar oylarını almak istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.