Sarıgül'den YSK'ya Eleştiri

Sarıgül'den YSK'ya Eleştiri

Mustafa Sarıgül, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) yerel seçimlerde aday olacak bakanların istifa etmesine gerek olmadığı yönündeki kararını eleştirdi.

      Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) yerel seçimlerde aday olacak bakanların istifa etmesine gerek olmadığı yönündeki kararını eleştirerek, "Bu bir demokrasi ayıbıdır. YSK adil olsaydı böyle bir karar vermezdi” dedi.

     Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerinden istifa etmesine gerek olmadığı yönündeki kararını eleştirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, “Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde seçimler hep yapıldı ve görevde bulunan Bakanlar, kanunla değil siyasi etik olarak da mutlaka ve mutlaka istifa etmeleri lazım. Çünkü bakanlar tüy bitmemiş yetimin hakkıyla o görevdeler. O görevde oldukları zaman yarışa girecekler. Demokrasilerde her şey kanunda yazmaz. Gönüllerde yazar. Kaldı ki YSK’nın vermiş olduğu bu karar beni de son derece üzdü. Benim bütün yurttaşlarımdan ricam hangi siyasi partiye oy veriyorlarsa versinler mutlaka ve mutlaka sandığa sahip çıkmaları lazım. Yüksek Seçim Kurulu adil olsaydı, demokratik davransaydı, hakkaniyet ve adalet duygusundan yana olsaydı, eşitlik ilkesini savunsaydı böyle bir kararı vermezdi. Böyle bir karar ne Demirel döneminde, ne Ecevit döneminde, ne de Erbakan döneminde, ne de Turgut Özal döneminde verildi. Bu karar bana göre bu demokrasi ayıbı olarak tarihteki yerini alacaktır” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.