Sarıgül'den centilmenl tavır

Sarıgül'den centilmenl tavır

Mustafa Sarıgül'ün 22 Temmuz seçimlerine kadar siyasi çalışmalarına ara verdiği öğrenildi. Sarıgül, seçime kadar Baykal ve CHP eleştirisi yapmayacak. Peki neden?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 22 temmuz seçimlerine kadar kelimenin tam anlamıyla 'nadas'a ayrılmış durumda..

Gazeteci-Yazar Yayçın Bayer'in bugünkü yazısında satır aralarında geçen bir cümle şöyle; "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çevresine 22 Temmuz seçimlerine kadar 'siyasi çalışmaları'nı durdurdu.."

Peki, Sarıgül 22 Temmuz'a kadar siyasi çalışmalarını neden durdurdu?

cafesiyaset.com'un siyasi kulislerden edindiği bilgilere göre bunun birkaç sebebi var;

1) Mustafa Sarıgül uzun bir süredir rahatsız. Geçtiğimiz günlerde operasyon geçirerek bel fıtığı ameliyatı oldu. Dolayısıyla zaten belli bir dönem dinlenmek zorunda.. Eskiden olduğu gibi Türkiye'yi karış karış gezmesi, dolaşması fiziken imkansız. Bu sebeple kendini bir müddet geri çekti..

2) Bu gerekçe hayli iddialı... Buna göre, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu seçimlerde başarılı olmasını isteyen ve adeta toplum mühendisliği marifetiyle bunu sağlamaya çaba gösteren güçler, uzun süredir CHP yönetimiyle adeta bir savaş veren Mustafa Sarıgül'e 'dur bakalım' dedi.. Sarıgül de bu talebe 'olumlu' cevap vererek, 22 Temmuz seçimlerine kadar Baykal ve ekibine yönelik en azından 'sessiz' kalmayı tercih etti..

3) Bu seçimlerde Mustafa Sarıgül'ü destekleyen CHP milletvekilleri adaylık müracaatında bulunmadı. Bunun yerine 'bekle-gör' politikası izlemeye başladı. Kulislere göre, Sarıgül'ün ekibine, "22 Temmuz'a kadar bekleyelim. Bu seçimlerde de Baykal ve şu andaki CHP yönetiminin başarılı olamaması durumunda gitmeleri artık kaçınılmaz. Sonrasında gereken mücadeleyi yine parti içinde vermeye devam ederiz" dediği ileri sürülüyor.

4) Bir iddiaya göre de hem CHP yönetimiyle hem kendisiyle iyi ilişkiler içinde olduğu bilinen bazı dostlarının bu yöndeki ricalarını kıramadı, Mustafa Sarıgül..Şişli Belediye Başkanı, 22 Temmuz seçimlerine kadar "Baykal halktan kopuk. Halkın değerleriyle barışık bir yönetimin işbaşına gelmesi gerekir.." türünden eleştirilerine ara vermeyi tercih etti.

www.cafesiyaset.com (özel haber)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.