Sarıgül'den Baykal'a muhtıra

Sarıgül'den Baykal'a muhtıra

Baykal topun ağzında.. Sarıgül, Baykal ve ekibine muhtıra verdi.

CHP’nin seçimlerde aldığı oy oranı parti içi muhalefeti de harekete geçirdi. Partinin son kurultayında Genel Başkan Baykal’ın karşısına aday olarak çıkan ve partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün posteri, parti Genel Merkezi’nin tam karşısına asıldı. Poster yaklaşık bir saat sonra indirildi.



SONUÇ ÜZÜNTÜ VERİCİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Seçim sonuçlarını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Sarıgül, yaptığı açıklamada, "Seçim sonucu son derece üzüntü verici. Türkiye için ve sosyal demokratlar açısından üzücü" dedi. Sarıgül, birkaç gün içinde açıklama yapacağını ve seçim sonuçlarını değerlendireceği belirtti.

CHP'LİLER SARIGÜL'Ü GÖREVE ÇAĞIRDI

Milletvekili genel seçimleri sonucunda Türkiye genelinde hayal kırıklığı yaşayan CHP'de liderlik tartışmaları yeniden gündeme geldi. Bir grup CHP'li sabah saatlerinde Baykal yönetimine muhalif olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü “göreve” çağırdı. Şişli Belediyesi önünde toplanan ve sayıları artan grup, “Baykal istifa, Sarıgül göreve” sloganları attı. Türk bayrakları ve CHP bayrakları taşıyan partililer Baykal yönetimini protesto etti.



"AĞLAMA TELEFONLARI ALIYORUZ"


Sarıgül, dünkü seçim yenilgisinden sonra Şişli Belediyesi önünde toplanan ve "Baykal İstifa, Sarıgül Göreve" sloganı atan bir grup partiliye hitap etti. "Bugün burada değil, CHP Genel Merkezi'nde iktidarı teslim almak üzere toplanmalıydık" diyen Sarıgül, yıllardan beri çeşitli kademelerinde çalıştığı CHP'nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu ifade etti. Sarıgül, "Dün geceden beri Türkiye'nin ve dünyanın her noktasından üzüntü telefonlarını, ağlama telefonlarını ne yazık ki büyük bir üzüntü ile almaktayız. CHP'yi yönetenlerin halktan ve haktan uzaklaşması sonucunda bu sonuç ne yazık ki tecelli etmiştir" diye konuştu.

"SOSYAL DEMOKRATLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Sarıgül, şu anda CHP'nin yetkili kurumlarından seçim sonuçlarına ve ilişkin gerekli açıklamarı beklediklerini ifade ederek, "Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır. Biz de arkadaşlarımızla birlikte durumu değerlendiriyoruz" dedi.



Sarıgül'ün konuşmasının ardından bir süre "İnadına CHP, İnadına Sarıgül" sloganları atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.