Sarıgül Tekin'e Karşı Yarışacak!

Sarıgül Tekin'e Karşı Yarışacak!

Belediyelerin CHP'de olmadığı 25 ilçede adayların belirlenmesi için CHP üyelerinin katılımıyla ön seçim yapılacak.

       CHP, İstanbul'da radikal bir karara imza atıyor. Belediye başkanlıklarının CHP'de olmadığı 25 ilçede, üyelere dayalı ön seçim yapılması yönünde eğilim ortaya çıktı. CHP tarafından yönetilmeyen Çekmeköy de ön seçim kapsamı dışında tutuldu. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de ön seçim yöntemini düşündüğü öğrenildi. Buna ilişkin karar da önümüzdeki hafta içinde verilecek.
       Yerel seçimler yaklaşırken, CHP önemli bir karara imza atıyor. 39 ilçesi bulunan İstanbul'da 13 belediyeyi CHP yönetiyor. CHP Parti Meclisi'nin İstanbullu üyeleri, bu sabah genel merkezde toplandı ve kente ilişkin görüşlerini ortaya koydu. PM üyeleri, Aday Belirleme Komisyonu'na görüşlerini iletti. Toplantı sonucunda 39 ilçenin 25'inde ''üyelere dayalı ön seçim yapılması'' yönünde bir eğilim ortaya çıktı.
        Edinilen bilgiye göre, belediyesi CHP'de olmayan Çekmeköy'ün dışındaki 25 ilçede belediye başkan adaylarının belirlenmesi, büyük ihtimalle ön seçim yöntemi sonucu belirlenecek. Kazanılmasına kesin gözüyle bakılan Çekmeköy içinse yeni bir formül bulunacak.
       "Ön seçim'' yapılması halinde 25 ilçenin belediye başkan adayını üyeler belirleyecek.  Ön seçim yapılması kesinleştiği taktirde, CHP'li üyeler 2 Aralık'ta sandık başına gidecek. Belediyesi CHP'de olan ilçelerdeki yöntem ise daha sonra belirlenecek. Kılıçdaroğlu'nun Kadıköy, Adalar ve Kartal gibi bazı ilçelerde ön seçim yapması bekleniyor. Ön seçim yapıldığı taktirde, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün kazanma ihtimali çok düşük olduğu için adaylıktan çekileceği belirtiliyor. Öztürk'ün bu yüzden yarıştan çekileceği ifade ediliyor.

Sarıgül'de ön seçime girebilir!
        Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nın da ön seçim yoluyla belirlenmesi yönünde bir eğiliminin olduğu ortaya çıktı. Barış Yarkadaş, önceki gün TV 8'de katıldığı Haber Aktif programında, "İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için ön seçim eğilimi var. Bu yönde bir karar çıkarsa, kimse şaşırmasın'' demişti.
        Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Yarkadaş, "Belki Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin, Can Ataklı, Ali Özcan, Semih Eryıldız, Celal Doğan ve Ali Özcan'ı ön seçimde yarışırken görebiliriz'' demişti.
        Yarkadaş'ın verdiği bu bilgi, CHP kulislerinde sıkça konuşulmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün gece katıldığı bir TV programında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için de ön seçim ihtimali masamızda'' ifadesini kullandı.
        Böylece, altı aday arasında geçmesi beklenen ön seçim kartı da açılmış oldu. Ön seçim kararı çıktığı taktirde, yarışın Gürsel Tekin ile Mustafa Sarıgül arasında geçmesi bekleniyor. Sarıgül'ün yarışı kaybetmesi halinde yeniden Şişli Belediyesi'ne talip olacağı bildiriliyor. Tekin ise yakın çevresine ön seçime ilişkin herhangi bir yorum yapmıyor. Tekin'in hiçbir koşulda ilçe belediye başkan adaylığını düşünmediği de kesin bir dille ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.