Sarıgül Şişli’yi ve Şişliliyi kullanıyor!

Sarıgül Şişli’yi ve Şişliliyi kullanıyor!

Mustafa Sarıgül bir taraftan Türkiye Değişim Hareketini yeniden faaliyete geçiriyor. İstanbul’un ilçelerinde ilçe başkanlıkları kurarken diğer bir yandan da Şişli Belediye Başkanlığı için hazırlık yapıyor. Şişli Belediyesi’nde oy kaybı yaşarken, bir yanda

  

Sarıgül Şişli’yi ve Şişliliyi kullanıyor!

Mustafa Sarıgül bir taraftan Türkiye Değişim Hareketini yeniden faaliyete geçiriyor. İstanbul’un ilçelerinde ilçe başkanlıkları kurarken diğer bir yandan da Şişli Belediye Başkanlığı için hazırlık yapıyor. Şişli Belediyesi’nde oy kaybı yaşarken, bir yandan da yeni oluşacak şartlarda elini güçlendirmek  için partilerle pazarlık yapacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

 “SARIGÜLDEN SİYASİ RÜŞVET”

Sarıgül; Şişli Belediyesi Meclis Üyelerine siyasi rüşvet veriyor. Meclis Üyelerine belediye başkanlığı koltuğu verme mesajı ile bu geçiş sürecinde kan kaybına önlem almak istiyor. Şişli’den alacağı bir yara ile siyasi hayatının biteceğini kendisi de bildiği için ne yardan ne serden geçebiliyor. Başkanın her dönem değişik bir önceliğinin olması da bunu gösteriyor. Tabi burada da olan Şişliliye olacak. Bu önümüzdeki yerel seçimler de Şişli’nin geleceği için çok önemli bir dönüm noktası olacak.

Sarıgül’ün koltuğunda gözü olan liderler için söylediklerinin tamamını kendisinin yapması da ayrı bir ironik durum yaratıyor.  Gerçekten amaç halka hizmetse halka vaat ettiğin gibi,halka gösterdiğin hedefler gibi hedefin peşinden koş. Hedef gösterip olmadı şimdi sonra deneriz demek şık bir davranış değil. Ben bir Şişlili olarak bunu sindiremiyorum. Ayrıca Şişli’nin geleceği ile ilgili hiçbir planlamanın olmadığını başkanın yaptığı bütçeden de kurduğu ekipten de anlayabiliyorum.

SÜREKLİ ÖNCELİKLER DEĞİŞİYOR   

Bir dönemler Mustafa Sarıgül spor kulübü ve dernekleri kendine üst edinmişti. Hatta bir dönem Şişli dernek çöplüğü haline gelmişti. Sarıgül üç beş kişiyi bir arada gördüğü zaman hemen dernek kurdurup kirasını karşılıyordu. Şimdiler de Şişli hiç derneklerle anılmıyor. 

Spor kulüplerine geldiğimizde de kendisinin istemediği hiçbir başkanı seçtirmiyordu. Sonra kendi seçtirdikleri başkanlarla da ters düşünce spor kulüplerini ticaret yapıyorlar diye yok saymaya başladı.

O dönemdeki dernek başkan ve yöneticileri şimdilerde Sarıgül için kurulacak seçim sandığının önlerine gelmelerini bekliyorlar.

Bütün bu olanlar sizce yarınlarda önceliğinin değişip farklı açılımların ortaya çıkacağını göstermiyor mu? 

KURTULUŞ’DA HALKTAN SARIGÜL’E TEPKİ

Geçmiş dönemlerde Mustafa Sarıgül’ün mahalleye geldiğinde , mahalle sakinleri pencerelere çıkarak sevgi gösterilerinde bulunurdu. Şimdilerde kimseleri göremeyince  arabadan tehdit ederek ayrılmaya başlıyor. Kurtuluş’ta vatandaşların kültür ve sosyolojik yapısına bakıldığında bizim endişelerimizin ne kadar haklı olduğu görülüyor.

ÜNAL İFTARDA SARIGÜL’Ü MAĞLUP ETTİ

Şişli Belediye Başkanlığı’nda Sarıgül’e muhtemel rakip olması yönünde ismi geçen Şişli’nin işadamı Ahmet Ünal’ında önünü kesmek adına ağzından düşürmediği demokrasi kelimesinin aksine elinden gelen ne varsa yapıyor. Elinde bulundurduğu tüm imkanları da kullanmasına rağmen vatandaşın ilgisini yok edememesi Halide Edip Halkının da gerçekleri gördüğünün göstergesidir.   

Her yıl Halide Edip Adıvar Mahallesi’ndeki camii de Ahmet Ünal’ın verdiği iftar yemeğine inat caminin önündeki caddede Sarıgül’de bir iftar sofrası kurdu. Sarıgül’ün iftar sorası belediye imkanlarının da etkisiyle görüntü olarak çok şıktı. Ama aynı anda arkadaşlarımızın görüntülediği gibi Ahmet Ünal’ın iftar sofrası tıklım tıklım doluydu. Şişli Belediye Başkanlığına ismi geçen Ahmet Ünal bu iftar yemeğinde Mustafa Sarıgül’ü mağlup etti

 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Herkesin bildiği ve her zamanki gibi doğruları söyleyen, kendini eleştirenlere karşı olan tavırları şimdiye kadar tutmuştu. Ama artık zaman değişti. 

Geçen sayımızda ‘Kaçak İttifak’ başlığı ile attığımız manşet başkanı kızdırmış ki bizim gazetemize ilan veren firmaları arayarak ilan vermelerini engelledi. Hani başkan halka rağmen iş yapılmaz diye bir zamanlar diline pelesenk ettiği lafları unutmuş olmalı ki bu gün benzeri davranışları kendisi yapar oldu. Ama artık çok geç. Bu halk her şeyi görüyor.

Sarıgül’ün farkına varmadığı bir şey var ki, kendisine en yakın isimlerden reklam geliyor. Kendisinin kalesi gördüğü yerlerden de şikâyet ve haber kaynağı geliyor. Geçmiş dönemlerde ki gibi korku ile baskı ile belediyenin imkânları ile Şişli’nin geleceğini belirleyeceğini zannediyor. Sonuçta ufak tefek sıkıntıların haricinde halkın teveccühü ile de bizim doğruları söylememizin dün  önüne geçemediği gibi bu günde geçemeyecek.

Ben Şişli Halkına gerçekleri anlatmaya devam edeceğim. Başkan bu benim geçtiğim yollardan geçti. Her şeye rağmen nasıl kendisine, bugüne gelmesinde engel olamadılarsa,  sen ne yaparsan yap ancak beni daha da güçlü olmama vesile olacaksın. Bir de benim geçmişim, geçmişte yaptıklarım, mal varlığım, yaşantım  hakkımda birilerinin elinde ne bir dosyam ne de bir gebeliğim olmadığı da düşünülürse

Şişli esnafına ve halkına, özellikle de başkana altını çizmek istediğim bir konu da daha var. Bizim hiçbir zaman önceliğimiz değişmedi. Bizim Şişli’den başka bir hedefimiz de yok.  Hiç bir zamanda ve hiçbir dönemde de rüzgara göre değişen bir karakterimiz olmadı olmayacakta.

Bir de başkan’a bakarsak; her dönemde öncelikleri değiştiği için, her dönem yakın arkadaşları değiştiği için günü kurtarma hesapları ile hareket ettiği için gerçek yüzünü görün lütfen. O geride kalanlara da Sarıgül’ün gerçek yüzünü çok yakın zamanda göreceklerini temin ederim.  Manipülasyonlarla insanlara boş vaat vererek güç göstermeye çalışıyor.    

Çok yakın bir gelecekte her şey gün yüzüne çıkacak.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.