Sarıgül ‘ocakları yakmaya’ geliyor

Sarıgül ‘ocakları yakmaya’ geliyor

Mustafa Sarıgül’ün her gittiği yerin durumuna göre farklı vaatlerde bulunması espri konusu oldu. Bağcılar’da konuşan Sarıgül; ‘Vatandaşlarımızı asla mağdur etmeyeceğim, yuvaları tüttürmeye, ocakları yakmaya geliyorum’ demesi, Şişli’de ki vatandaşların ‘Bi

Sarıgül; Bağcılar’da yaptığı konuşmada; ‘Sarıgül; yuvaları tüttürmeye, ocakları yakmaya geliyor. Kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz. Vatandaşımızın muvafakati olmadan bir tek binayı bize hiç kimse yıktıramaz. Şöyle bir şey düşünmemiz lazım. Bir siyasi bir iş yapıyorsa, o siyasinin yapmış olduğu iş o apartmanda, orada oturanlar tarafından bir tanesi bile 'Ah benim dairemi elimden alıyorlar, ah benim binamı yıkıyorlar' diyorsa ben o binayı niye yaptırayım? Şunu unutmayın ki Mustafa Sarıgül yönetiminde Allah’ımın huzurunda söz veriyorum. Bir tek yurttaşımın 'hayır' dediği binaya bir tek dozeri göndermem. Şunu bilmenizi istiyorum; bu adada oturan bütün yurttaşlarımız kendi aralarında anlaştılar ve dediler ki bu proje bizim hayrımıza. Yüzde yüzün mutabakatı varsa orada da elimden gelen bütün desteği veririm" diye halka seslenmişti.

Sarıgül’ün Bağcılar’da yaptığı konuşmaya Şişli’den ciddi tepkiler geliyor.

‘BİZ ŞİŞLİ’DE MAĞDURUZ’

Özellikle Paşa ve Yayla Mahallesi sakinleri gazetemizi arayarak ‘Biz yandık İstanbullu yanmasın. Siz bizim halimizi en iyi bilen gazetesiniz. İnsanlara Sarıgül’ün ne olduğunu anlatın’ diye telefon ve mailler gelmeye başladı. Paşa Mahalle sakinleri ‘Şişli gibi bir yerde bizim halimizi görün; “Vatandaşlarımızı asla mağdur etmeyeceğim” diyen Sarıgül’ün bizi nasıl mağdur ettiğini herkese anlatın. Şişli gibi yerde nasıl bir ortamda yaşadığımızı herkes görsün. Tapu sorunumuz yıllardır var ve bizim tapu sorunumuzu çözmedi. Neden çözmedi biliyor musunuz? Nedeni belli; Sarıgül bizleri topladı, yanına da bir inşaat firmasını aldı. Sizleri bu bataklıktan kurtaracağım ama bu inşaat firması ile anlaşacaksınız dedi. Biz de kendi evimizi kendimiz yapmak istiyoruz deyince bizi cezalandırdı. Bizim mahalleye artık çöpçüler bile temizlik yapmak için gelmiyorlar. Yollarda yürüyecek kaldırımımız bile yok. Bizler Şişli’de mağduruz. Sarıgül bizim ocağımızı söndürdü. İstanbul’un da ocağını söndürecek’ diye tepkilerini dile getirdiler. 

“KONUŞTUĞU İLE YAPTIĞI FARKLI”

Sarıgül, ‘İlçe belediyesini Anavatan Partili bir belediye başkanından devraldım. O gün hangi arkadaşlarım varsa bugün de aynı arkadaşlarım devam ediyor. İstanbul ve Bağcılar Belediyesi'nde görev yapan hiçbir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı aşından da işinden de etmem’ demesi de siyasi ve bürokratların tepkisine neden oldu.

“MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR”

Halkın tepkilerinin yanında da İstanbul’un birçok farklı semtinden siyasi ve bürokratların da gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’i arayarak; ‘Bizler Şişli’yi ve Sarıgül’ü çok iyi biliyoruz. Bunda sizin de payınız çok. Sarıgül’ü yıllardır takip eden bir gazeteci olarak gerçekleri kamuoyu le paylaşmamızı talep ederek; ‘Sarıgül’ün milletin gözünün içine baka baka yalan söylemesini içimize sindiremiyoruz’ diye eleştirilerde bulundular.   

“YARDIMCISINI KAPININ ÖNÜNE KOYAN BAŞKAN”

Şişli Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde Mustafa Sarıgül’ün yıllardır birlikte olduğu başkan yardımcısı Necmi Hayal’i bir gecede tüm eşyalarını toplattırıp belediye binasının önüne koydurtarak ‘Gitsin emekli olsun. Bir daha da belediyeye gelmesin’ dediğini ve belediyede bu ve buna benzer birçok olayın da olduğunun haberini yapmıştık.

O haberi okuyan birçok siyasi ve bürokrattan da Sarıgül’e karşı eleştiriler gelmişti. Bu gün ise sanki öyle bir şey olmamışçasına, Sarıgül’ün Bağcılar’da ki yaptığı konuşmanın tüm siyasi ve bürokratlara karşı yapılmış bir hakaret olarak algıladıklarını ve kendileri ile alay edildiğini düşündüklerini belirterek, ‘Bizler sandıkta gerekeni yapacağız’ dediler.     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.