Sarıgül kendi kendini yalanladı

Sarıgül kendi kendini yalanladı

Şişli Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül katıldığı canlı yayın programında gaf üstüne gaf yaparak sürekli kendi kendini yalanladı.

Bir önceki yayınında Kanada diye Tayvan fotoğrafı gösterdiği ortaya çıkan Sarıgül bu kez hatasını düzeltti. Ayazağa'da "Ben yaptım" dediği parkın Orman Bakanlığı'ndan tahsis edilen Mesire Alanı çıkması üzerine de geri adım attı.

Sarıgül'ün İBB'nin sosyal yardım kapsamında dağıttığı alışveriş kuponları ile ilgili iddiası ise işin aslını bilenleri gülümsetti.

İŞTE SARIGÜL'ÜN O GAFLARI

CHP'nin İstanbul Adayı Mustafa Sarıgül CNN Türk'de canlı yayında Ahmet Hakan Coşkun'un sorularını yanıtlarken benzerine az rastlanır bir gafa imza attı.

 Sarıgül önce "Samandıra'ya gittim gördüm, Askeri alan boşaltılıyor oraya TOKİ ya da KİPTAŞ vasıtası ile konut yapacaklar, ben bunu yaptırmayacağım, oraya park yaptıracağım" dedi.

Ahmet Hakan Coşkun bu sırada Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamayı okudu ve o alanda Sağlık Bakanlığı tarafından Kent Hastanesi kurulacağı dolayısı ile KiPTAŞ ya da TOKİ'nin söz konusu alanda hiçbir faaliyetinin olmadığını duyurdu... Bunun üzerine Sarıgül sadece 32 dakika önce kendi söylediklerini yalanladı ve "Ben kesinlikle KİPTAŞ ve TOKİ demedim" diyerek inanılmazı başardı...

HADIMKÖY'DEKİ ASKERİ ARAZİ

Sarıgül'ün bir diğer askeri arazi iddiası da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla KİPTAŞ'ın başlattığı dar gelirlilere 10 bin sosyal konut kampanyasına ilişkindi.

Sarıgül konutların ilk etabının yapılacağı Hadımköy'deki arazinin KİPTAŞ tarafından Askeriyeden alındığını iddia etti ve bu alana konut değil park yapılması gerektiğini söyledi.

Sarıgül'ün sözünü ettiği sosyal konut kampanyasını Kadir Topbaş bugün başlattı ayda 655 lira taksitle satılacak konutlarla ilgili konuşan Topbaş Hadımköy'deki arazinin kesinlikle Askeriyeye ait olmadığını imar imkanları olan şahıs mülkleri olduğunu ve bu arazileri satın aldıklarını açıkladı...

KANADA'YI DÜZELTTİ AMA...

Sarıgül, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında "Tayvan'da çekilen bir fotoğrafı Kanada" diye gösterince, stargazete.com bu hatayı okurlarına duyurmuştu. Sarıgül, Ahmet Hakan Coşkun'un CNN Türk'te sunduğu Tarafsız Bölge programında bu hatasını düzeltti.

Sarıgül aynı fotoğrafı bu kez "Tayvan" diye gösterdi, bu sefer de "Tayvanlı yurttaşlar" diyerek mizah severlere yeni bir malzeme vermiş oldu.

ALIŞVERİŞ KUPONLARI VE GERÇEK...

Sarıgül'ün canlı yayındaki önemli iddialarından biri hayli dikkat çekiciydi.

CHP Adayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlar kapsamında dağıttığı alışveriş kuponlarının bir Ak Parti Milletvekiline ait marketler zincirinde geçerli olduğunu diğer marketlerde geçerli olmadığını söyledi.

Ahmet Hakan Coşkun ısrarla bu milletvekilinin ismini söylemesini istedi ama Sarıgül isim vermedi.

Peki işin gerçeği ne? Bu iddia ile ilgili Belediyeden görüş almaya bile gerek yok. Zira İstanbul'daki marketler zincirlerinden herhangi birinin yetkilisiyle görüşseniz gerçeği öğrenebiliyorsunuz.

İşin aslı şu: İstanbul Büyükşehir Belediyesi fakirlere market alışverişi yapabilmeleri için kupon dağıtıyor ve bu kuponlar İstanbul'da 39 tane şubesi bulunan tüm marketlerde geçerli.

Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi market zincirlerine çağrı yapıyor diyor ki" Eğer 39 İstanbul'da 39 şubeniz varsa ve bu sisteme dahil olmak istiyorsanız bunu bildirin fakir vatandaşlar sizin marketlerinizden de kupon karşılığında alışveriş yapsın".

Market zincirleri bu sisteme sadece istek belirterek dahil olabiliyorlar yani ihaleye girmelerine bile gerek yok. Bu bağlamda şu an İstanbul'da fakirlerin belediye kuponu ile alışveriş yapabildikleri marketler Carrefour, Happy, Kiler, Kim, Migros ve Şok firmaları..

Hatta bir ilginç ayrıntı, uygulama 8 yıldır devam ediyor ve Migros 8 yıldır sisteme dahil. 2014 yılında sisteme dahil olan zincirler ise Carrefour, Happy, Kiler, Kim, Migros, Şok, Onur,Uyum ve Rammar...

Sarıgül'ün sosyal yardımlar konusundaki bir vaadi ise şaşırttı. Sarıgül Rotary ve Lions klüpleri vasıtası ile sosyal yardım yapacağını duyurdu...

360 PARK NEREDE?

Sarıgül CNN Türk canlı yayınında yeşil alanlar konusunda da iddialı konuştu.

Aslında Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularına da iddialı yanıtlar vermiş "Kadir Topbaş Şişli'de park yapılmadı diyor, gelsin ona Ayazağa'da yaptığım 360 bin metrekarelik parkı göstereyim" bile demişti. Sarıgül'ün sözünü ettiği park Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Şişli Belediyesi'ne tahsis ettiği mesire alanı çıkmıştı.

Sarıgül bu gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Habertürk'te yaptığı hatayı CNN Türk'te düzeltti ve o parkı kendisinin yapmadığını Orman Bakanlığı'ndan aldıklarını açıkladı. Ama bu sefer de Şişli'de 360 tane park yaptıklarını iddia etti.

Şişli'de şu an yeşil alan olarak kayıtlı 210 ayrı alan var... Buna refujler ve küçük alanlar da dahil. Çocuk oyun grubu bulunan 81 park var. Spor aletlerinin yer aldığı park sayısı ise sadece 16. Şişli'deki yeşil alan miktarı ise sadece 189 bin metrekare.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.